Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

FC Barcelona se stala mistrem španělské fotbalové ligy

Ikona

17. května 2009 - BARCELONA | Fotbalisté Barcelony slaví po třech letech mistrovský titul v nejvyšší španělské soutěži. Celkového vítězství se dočkali díky zaváhání Realu Madrid v nedělním zápase 36. kola s Villarrealem, s nímž "Bílý balet" prohrál na jeho hřišti 2:3. Barcelona má dvě kola před koncem v čele tabulky náskok sedmi bodů, které už nemůže Real ve zbývajících zápasech smazat.

FIA a týmy F1 nenašly kompromis ohledně rozpočtového stropu, Ferrari chce jít k soudu

Ikona

15. května 2009 - LONDÝN | Mezinárodní automobilová federace (FIA) a Asociace týmů F1 (FOTA) nedošly na své páteční schůzce v Londýně - Heathrow k žádnému kompromisu ohledně zamýšleného rozpočtového stropu. Zprávu přinesla agentura Reuters. Prezident FIA Max Mosley informoval o tom, že stáj Ferrari, jeden z týmů, které hrozí odchodem z F1, se ve Francii chce domoci soudního příkazu, který by zastavil změny pravidel pro rok 2010.

Mistr světa F1 Hamilton: Cítil jsem se jako nevinný za mřížemi

Ikona

15. května 2009 - WOKING (VELKÁ BRITÁNIE) | Mistr světa F1 Lewis Hamilton přiznal, že je rozčarovaný z poměrů v F1 a prohlásil, že po skandálu z Velké ceny Austrálie se cítil jako nevinný, který jde do vězení. Zprávu přinesl v pátek server magazínu Autosport.

Mistr světa F1 Hamilton: Pokud neobhájím titul, přeji ho Buttonovi

Ikona

14. května 2009 - WOKING (VELKÁ BRITÁNIE) | Mistr světa F1 Lewis Hamilton zatím nevzdal myšlenky na obhajobu titulu, tuší však, že jeho šance nejsou vysoké a svého nástupce na trůnu vidí v britském krajanovi Jensonu Buttonovi. Rozhovor přinesla ve čtvrtek agentura Reuters. "Myslím, že Jenson má velkou šanci získat titul, přeju mu všechno nejlepší," řekl Hamilton. "Vlastně jestli to někomu přeju, je to právě on," dodal čtyřiadvacetiletý Brit.

Šebrlemu vychází příprava, na mistrovství světa chce bojovat o zlato

Ikona

13. května 2009 - PRAHA | Desetibojař Roman Šebrle je letos zdravý, příprava mu vychází podle představ, troufá si na výkon 8800 bodů a na srpnovém mistrovství světa v Berlíně plánuje boj o zlato. Světový rekordman to řekl ve středu na setkání s novináři v Praze. "S loňskou sezonou se to vůbec nedá srovnat, to jsem si třikrát natrhl sval.

Profil: František Straka - nový trenér české fotbalové reprezentace

Ikona

12. května 2009 - František Straka se narodil 21. května 1958 v Českých Budějovicích, kde také v roce 1966 začínal s fotbalem. V jihočeské metropoli hrál jedenáct let, pak odešel do Tachova, kde byl dva roky na vojně a následně zamířil do pražské Sparty. Tam působil devět let a odehrál 223 zápasů. Vyzkoušel si také zahraniční angažmá. Tři roky hrál v Německu za Borussii Mönchengladbach, následně působil také v Hanse Rostock, Wuppertaleru SV a v týmu Viktoria Kolín nad Rýnem, kde v roce 1998 ukončil hráčskou kariéru.

Posádka Charouz, Enge, Mücke vybojovala v závodě 1000 km Spa třetí místo

Ikona

11. května 2009 - SPA (BELGIE) | Tovární tým Aston Martin Racing vybojoval i při svém druhém startu v královské kategorii LMP1 v šampionátu Le Mans Series umístění na stupních vítězů. Posádka Jan Charouz, Tomáš Enge, Stefan Mücke po vítězství v Barceloně skončila v nedělním závodě 1000 km Spa třetí.

Lídr šampionátu F1 Button: Když se daří, tak se daří

Ikona

10. května 2009 - BARCELONA | Vítěz čtyř z pěti letošních Velkých cen F1, britský pilot stáje Brawn GP Jenson Button po vítězství ve Velké ceně Španělska na tiskové konferenci v Barceloně prohlásil, že letošní sezona je pro něj splněným snem. Tiskovou konferenci přenášela televize Nova.

V Praze odstartoval maraton, doprava je omezena

Ikona

10. května 2009 - PRAHA | S úderem nedělní 9. hodiny odstartoval na pražském Staroměstském náměstí Prague International Marathon. Už půl hodiny před tím začaly platit první uzavírky, které budou omezovat dopravu v centru města až do odpoledne.

Golfista Alex Čejka je blízko triumfu na prestižním turnaji Players Championship

Ikona

10. května 2009 - PONTE VEDRA BEACH | Český rodák s německým pasem Alex Čejka je po 3. hracím dnu v čele golfového turnaje PGA Tour v Ponte Vedra Beach na Floridě, když má před soupeři náskok pěti ran a je tak velmi blízko celkovému vítězství. Informaci přinesla v sobotu agentura Reuters a stránky PGA Tour.

Tovární vůz Aston Martin odstartuje ve Spa ze třetího místa

Ikona

9. května 2009 - SPA (BELGIE) | Tovární vůz stáje Aston Martin Racing odstartuje do nedělního druhého závodu Le Mans Series 2009 v belgickém Spa zásluhou pilota Darrena Turnera ze třetího místa. Mnohem horší pozici má česko-německá posádka téže stáje Jan Charouz, Tomáš Enge a Stefan Mücke, která odstartuje až z posledního místa.

Strana výpisu

... 240 ...