Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Motorkáři a bikeři létali vzduchem až nad zříceninu hradu Kamýk

Ikona

9. září 2008 - Kamýk | Noční free style motokrosová show českých hvězd Petra „Kuchty“ Kuchaře a Petra „Pilníka“ Piláta se spolu s BMX Free style jezdců na kolech stala v sobotu závěrečnou perlou pro stovky milovníků motokrosu, kteří si nenechali ujít sobotní závody BEZINKA Podzim 2008 cross country, pořádané na trati na Kamýku u Litoměřic. Letos poprvé se měl program protáhnout až do noci. Pořadatelé však akci, která probíhala už od ranních hodin, kvůli silnému větru, kdy mohlo hrozit zranění skákajícím jezdcům, po několika skocích předčasně kolem dvaadvacáté hodiny ukončili. Podzimní Bezinku navštívilo 820 platících diváků.

Most v posledním přípravném utkání porazil kyperský AEK Larnaca

Ikona

23. července 2008 - Most | V posledním přípravném utkání hostil v úterý večer druholigový Most na svém hřišti kyperský prvoligový celek AEK Larnaca. V první půli si Mostečtí vypracovali tříbrankový náskok, když se postupně trefili Hofmann, Tonev a penaltu proměnil Štumpf. Hosté po přestávci pouze zkorigovali po střele Costy.

Most – AEK Larnaca 3:1 (3:0). Branky: 22. Hofmann, 24. Tonev, 34. Štupmf z penalty – 55. Costa.
Most: Šavol (46. Paleček) – Sigmund, Tonev (57. Japan), Loos, Slabashevich – Štupmf, Hofmann (46. Diego), Jedinák (46. Schut), Oboya – Mrkvička (46. Brandon Mabiala), Franěk (57. Leandro). (ben)

Mostecké děti mohou o prázdninách sportovat na kvalitním povrchu

Ikona

18. července 2008 - Most | Děti z Mostu a okolí mají přes prázdniny další kvalitní prostor pro své prázdninové sportovní řádění. Zcela zdarma mohou po celé prázdniny využívat víceúčelový sportovní areál v Majakovského ulici v Mostě vedle spodní budovy gymnázia. Finanční prostředky poskytla Mostecká uhelná společnost v rámci programu Spolužití 2008 tělovýchovné jednotě Baník Most, který areál spravuje.

Litvínovští hokejisté poprvé vyjeli na led

Ikona

18. července 2008 - Litvínov | Ve čtvrtek se poprvé na ledě na novou sezónu začali připravovat hokejisté extraligového HC Litvínov.

Deštivý Tour de Feminin skončil v neděli v Krásné Lípě

Ikona

14. července 2008 - Krásná Lípa | Cyklistický etapový závod žen Tour de Feminin, který se jezdí už od roku 1988, byl i letos součástí Světového poháru. Pod záštitou předsedy Senátu Parlamentu ČR Přemysla Sobotky a hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce se už počtvrté jel O cenu Českého Švýcarska. Centrem pětietapového závodu bylo totiž město Krásná Lípa, kde také v neděli odpoledne převzaly nejlepší závodnice poháry a ceny. Ústecký kraj podpořil tuto významnou mezinárodní akci také částkou 100 tisíc korun, a to z dotačního programu Sport a volný čas.

Primátor přijal florbalové vicemistry ČR

Ikona

8. července 2008 - Ústí nad Labem | Starší žáky Florbalového týmu Victoria Ústí nad Labem primátor uvítal na půdě magistrátu a podělkoval jim za úspěch na Mistrovství ČR starších žáků.

Teplice v utkání Intertoto Cupu nestačily na Honvéd

Ikona

6. července 2008 - Teplice / Na třináctinásobného mistra Maďarska, celek Honvéd Budapešť, nestačily v prvním utkání druhého kola poháru Intertoto fotbalisté domácího FK Teplice. Ti hlavně doplatili na neproměňování šancí a špatně zvládnutý závěr střetnutí.

Teplice už s Vachouškem v sestavě porazily Jablonec

Ikona

30. června 2008 - Modrá | Fotbalisté Teplic zvládli výborně také své třetí přípravné utkání, když porazili Jablonec. Na závěr kondičního soustředění v Modré na Děčínsku porazili v sobotu mužstvo Jablonce 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil v samotném závěru utkání slovenský útočník Andrej Hesek, který se prosadil po pěkné individuální akci. Utkání nedohrál Aidin Mahmutovič, který se zranil. Naopak obnovenou premiéru ve žlutomodrém dresu prožila největší letní posila Štěpán Vachoušek, který dostal od Austrie Vídeň povolení k tréninkům i zápasům za tým Teplic. Na hřišti strávil 60 minut a pak jej vystřídal Gašparík.

Výběr Ústeckého kraje se stříbrnými medailemi

Ikona

20. června 2008 - Písek / To, co zažil jihočeský Písek při hokejbalovém turnaji O pohár hejtmana Jihočeského kraje kategorie U15, tak to se jen tak nevidí. Reprezentanti se znakem Ústeckého kraje na prsou, kteří vystupovali pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce, totiž dokázali něco na české poměry zcela nezvyklého. Předzápasové rituály, báječná nálada uvnitř mužstva, jedinečné nástupy do utkání, to vše neodmyslitelně patřilo k jejich předváděné hře. Prostě senzace! Navíc okořeněná stříbrnými medailemi. Skvělý úspěch!

Překvapení se nekonalo, Ústí bylo zlaté

Ikona

19. června 2008 - Ústí nad Labem / Na Hrách III. Olympiády dětí a mládeže Ústeckého kraje převálcovali Ústečáci konkurenci 1500 vrstevníků. Jako tým se s přehledem umístili na prvním místě. „Avizovali jsme to. Překvapení se nekonalo,“ usmál se Radek Vonka, předseda organizačního výboru her a náměstek hejtmana.
Mladí olympionici z okresů Ústeckého kraje změřili síly se sportovní dovedností v 11 disciplínách. Mimo jiné v atletice, plavání, fotbalu, basketbalu, volejbalu, stolním tenisu, judu či kanoistice. „Město Ústí nad Labem se podpoře mládežnického sportu věnuje dlouho a systematicky. Proto není s podivem, že jeho výběry, jak dívčí, tak i chlapecký, obsadily stupínky nejvyšší,“ řekl předseda krajské organizace ČSTV Zdeněk Kubec.

Je to výjímečné zapalovat olympijský oheň

Ikona

19. června 2008 - Ústí nad Labem | Olympiádu dětí a mládeže považuji za zahájenou. Všem mladým reprezentantům přeji hodně sportovního štěstí, řekl ve středu 18. června při zahajovacím ceremoniálu Her III. Olympiády dětí a mládeže Radek Vonka, předseda organizačního výboru her a první náměstek hejtmana Ústeckého kraje.

Zapaloval jste olympijský oheň. Minulý rok při celostátních hrách tento prestižní akt obstarala olympijská vítězka v běhu na lyžích Kateřina Neumannová. Letos vy. Jaké jste měl pocity?

Strana výpisu

... 244