Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Nad krajským městem planul olympijský oheň

Ikona

19. června 2008 - Ústí nad Labem / „Prohlašuji Hry I. Olympiády dětí a mládeže a Hry III. Olympiády žáků středních škol Ústeckého kraje za zahájené,“ řekl ve středu krátce po půl deváté dopoledne náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka na ústeckém zimním stadioně. Více než 1 500 mladých sportovců, jejich trenéři, vedoucí družstev a organizátoři ještě předtím zhlédli krátká sportovní vystoupení s uměleckým nádechem a vlajkonoši jednotlivých okresů našeho regionu i závodníků - hostů z Karlovarského kraje a Libereckého kraje měli možnost potěšit se alespoň na chvíli olympijským plamenem, jenž jim „zapůjčila“ bývalá vynikající lyžařka, reprezentantka a olympionička Květa Jeriová – Pecková. Olympijský oheň pak nad plochou s nastoupenými závodníky zapálil Radek Vonka.

Ligoví dorostenci se loučili s karierou v této kategorii

Ikona

17. června 2008 - Most / S fotbalovou kariérou v kategorii dorostu se naráz loučilo hned několik hráčů FK SIAD Most, kterým se v letošní sezoně podařilo vybojovat postup do nejvyšší dorostenecké soutěže ČR. Stalo se tak před utkáním 29. kola s rezervou Hradce Králové v areálu tréninkové centra Baníku Souš. Každý z hráčů obdržel upomínkové předměty na památku svého působení v mosteckém celku. Ty předávali předseda dozorčí rady FK SIAD Most Ladislav Kabíček a sportovní ředitel Stanislav Salač.

Africký výběr vyhrál mezinárodní turnaj

Ikona

12. června 2008 - Most / V Mostě se na umělé trávě v areálu FK SIAD Most hrál mezinárodní fotbalový turnaj pod záštitou projektu Fotbal pro rozvoj a mládežnický tým MYSA z afrického Nairobi. Smíšený keňský výběr turnaj plně ovládl, když porazil všechny tři výběry mosteckých středních škol.

Mistrovský sprint vyhrál Švéd Thed Björk

Ikona

8. června 2008 - Most / Neděle se na Autodromu Most odehrávala opět ve znamení nevypočitatelných rozmarů počasí. Přineslo to ovšem velice atraktivní a dramatické momenty pro diváky. V hlavním závodě dne, kterým byl mistrovský sprint Divize 4 cestovních vozů, startovalo celkem šest speciálů z DTM. Vyhrál jej švédský okruhový šampión z roku 2006 Thed Björk na Audi stáje Bohemia Racing Team.

S účastníky sobotních závodů si opět zahrálo počasí

Ikona

8. června 2008 - Most / Stejně, jako před třemi týdny, také během Czech Coal Trophy 2008 na Autodromu Most hrálo velkou roli počasí. Úmorné vedro například poslalo do věčných lovišť motory většiny formulí při závodě Divize 3. Následná průtrž mračen s kroupami zavinila odložení startu tříhodinového vytrvalostního závodu cestovních vozů Divize 4. Voda na trati pak pochopitelně byla viníkem karambolů a výjezdů Safety Caru. Vítězem maratónu se nakonec stalo kvarteto Charouz, Nimč, Mücke a Enge na mercedesu z DTM před triem Bohemia Racing Teamu Maděryč, Kostka a Björk na Audi.

Aktuální sportovní výsledky

Ikona

19. května 2008 - Fotbal, Gambrinus liga, 30. kolo:
Teplice – Kladno 1:0 (1:0). Branka: 35. Verbíř. ŽK: 1:1.
Plzeň – Most 6:2 (4:1). Branky: 15. Navrátil, 23. Varadi , 29. Sylvestre (pen.) , 41. Petržela, 49. Varadi , 54. Sylvestre - 9. Schut, 71. Bogdanov. ŽK: 0:1.

Teplice se loučily vítěztvím

Ikona

19. května 2008 - Teplice / Tepličtí fotbalisté se rozloučili s I. Gambrinus ligou domácím vítězstvím nad SK Kladnem. Výhru 1:0 Teplickým zařídila střela záložníka Pavla Verbíře z trestného kopu. Ani vítězství a tříbodový zisk však mužstvu FK Teplice nestačil na účast v Poháru UEFA, o kterou se fotbalisté v žluto – modrém prakticky prali až do závěrečného hvizdu posledního utkání. Podle střelce rozhodující branky Verbíře byl souboj s Kladnem těžký a upracovaný. „K tomu, aby byl větší klid na hřišti nám chyběl druhý gól,“ prohlásil po utkání kapitán domácích.

Krupka ve finálové sérii prohrává

Ikona

19. května 2008 - Karlovy Vary | Třetím zápasem pokračovala finálová série play off 2. NHbL Severozápad. Vzájemný souboj mezi HBC MD Krupka a CSKA Karlovy Vary se tentokrát přesunul do západočeské metropole. V utkání byli nakonec úspěšnější domácí hráči, kteří si připsali výhru 6:3.

Sportovní výsledky

Ikona

5. května 2008 - Fotbal: 1. liga, 28. kolo:
Viktoria Žižkov – Most 1:0 (0:0). Branka: 76. Labant. ŽK: 2:6. ČK: 89. Rilke (Most).
Teplice – Mladá Boleslav 1:2 (0:0). Branky: 73. Jun – 48. Rajnoch, 69. Řezníček. ŽK: 1:5.

Fotbal, 2. liga, 24. kolo:
Ústí nad Labem – Vítkovice 0:1 (0:0). Branka: 50. Pulkert. ŽK: 3:2. ČK: 72. Švehla (VIT).

Most doma prohrál s Liberecem a záchrana

Ikona

28. dubna 2008 - Most/ I ti největší optimisté už přestali věřit. Fotbalisté FK SIAD Most totiž na domácí půdě v nedělním večerním souboji s Libercem neuspěli a odešli poraženi 0:1. Jejich udržení v první lize se tak ocitlo už jen pouze v rovině teorie.

V divizním derby byl úspěšnější Litvínov

Ikona

28. dubna 2008 - Braňany / Hostující FK Litvínov se stal vítězem divizního derby, v němž se představil na hřišti mostecké juniorky v Braňanech. Hra se sice ve většina času přelévala z jedné strany na druhou, ovšem hosté byli bojovnější a šli za svým cílem přímočařeji, než domácí. Proto si odvezli za svou snahu cenné tři body.

Strana výpisu

... 245