Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

České kluby přijdou o jedno místo v Lize mistrů

Ikona

28. května 2009 - PRAHA | V sezoně 2010/2011 bude v předkole fotbalové Ligy mistrů jen jeden český klub, místo dosavadních dvou. V aktuálním žebříčku klubů Evropské fotbalové federace (UEFA), který vyšel ve čtvrtek, má Česká republika koeficient dostatečný jen na osmnácté místo.

Finále Ligy mistrů: FC Barcelona - Manchester United 2:0, statistika

Ikona

28. května 2009 - ŘÍM | Fotbalisté Barcelony ve finále Ligy mistrů na Olympijském stadionu v Římě zvítězili nad Manchesterem United 2:0. Vedoucí branku Katalánců vstřelil už v 10. minutě po pěkné individuální akci Kamerunec Samuel Eto´o, ve druhém poločase neméně hezkou hlavičkou stvrdil triumf Argentinec Lionel Messi.

Pohár ČMFS: Teplice si vítězstvím 1:0 ve finále nad Slováckem otevřely cestu do Evropy

Ikona

27. května 2009 - PRAHA | Fotbalisté FK Teplice ve středu vpodvečer v Praze na strahovském stadionu porazili ve finále Poháru Českomoravského fotbalového svazu druholigový tým 1. FC Slovácko 1:0 a po čtyřech letech se vracejí do pohárové Evropy. Vítězný gól Severočechů dal ve 48. minutě Bosňan Aidin Mahmutovič.

Šéf stáje Renault Briatore se obává ztráty prestiže F1

Ikona

27. května 2009 - LONDÝN | Šéf stáje F1 Renault Flavio Briatore je další, kdo zpochybnil úroveň mistrovství světa F1 v příštím roce, pokud tam budou soutěžit nové malé týmy. Zprávu přinesl ve středu server f1-live. Stáj Ferrari vydala minulý týden prohlášení, v němž varuje před proměnou elitní F1 v "šampionát GP3". Také Briatore se obává ztráty prestiže, pokud se umožní přístup týmů "juniorských kategorií".

Oštěpařka Špotáková je inženýrkou

Ikona

25. května 2009 - PRAHA | Oštěpařka Barbora Špotáková v pondělí složila státnice a úspěšně dokončila studium na Zemědělské univerzitě v Praze. Informovala o tom tisková mluvčí Českého atletického svazu Karolína Farská. Na státnice, které absolvovala odpoledne, doprovázel světovou rekordmanku a olympijskou vítězku její přítel Lukáš Novotný.

Pilot F1 Ferrari Massa : Zastavit Buttona můžeme jen tak, že budeme vítězit

Ikona

25. května 2009 - MONAKO | Brazilský pilot Ferrari Felipe Massa ví, že jeho stáj může zastavit Jensona Buttona a jeho vůz Brawn GP v cestě za titulem mistra světa jedině v případě, že bude vyhrávat závody. Rozhovor přinesl v pondělí server magazínu Autosport.

Hamilton musel vyměnit převodovku a do GP Monaka F1 odstartuje z posledního místa

Ikona

24. května 2009 - MONAKO | Mistrs světa F1 Lewis Hamilton odstartuje do nedělní Velké ceny Monaka z posledního místa startovního roštu, byl totiž potrestán za předčasnou výměnu převodovky. Zprávu přinesl v sobotu server magazínu Autosport. Obhájce loňského vítězství Lewis Hamilton se nepotkal v Monaku s dobrým víkendem.

Tři české moderní pětibojařky postoupily do finále závodu SP v Římě, Grolichová z prvního místa

Ikona

23. května 2009 - ŘÍM | Česká moderní pětibojařka Lucie Grolichová obsadila první místo v semifinále B závodu Světového poháru v Římě, spolu s ní postoupily do nedělního finále ještě Natálie Dianová a Sylvie Marčevová, neuspěla Lenka Bílková. Výsledky přinesly v sobotu webové stránky UIPM.

Šéf Ferrari a FOTA Montezemolo: Týmy F1 jsou jednotné

Ikona

22. května 2009 - MONAKO | Prezident Ferrari a současně Asociace týmů F1 Luca di Montezemolo po páteční schůzce prohlásil, že týmy F1 jsou jednotné a dohodly se na společném postupu vůči Mezinárodní automobilové federaci (FIA). Zprávu přinesla agentura Reuters.

Pilot F1 Kubica: Na Ferrari se rychle zapomene

Ikona

22. května 2009 - MONAKO | Polský pilot týmu BMW Sauber Robert Kubica překvapivě prohlásil, že F1 bude fungovat i po případném odchodu Ferrari ze seriálu. Zprávu přinesl v pátek server motorsport-total. "Pamatuji si odchod Michaela Schumachera. Všichni říkali, že pak už to nebude stejná formule 1.

Světový pohár sjezdařek se v roce 2011 vrátí do Špindlerova Mlýna

Ikona

22. května 2009 - DUBROVNÍK (CHORVATSKO) | České sjezdové lyžování bude mít počtvrté v historii právo pořádat závody Světového poháru, Mezinárodní lyžařská federace přidělila Špindlerovu Mlýnu obří slalom a slalom žen v březnu 2011. V pátek o tom informoval Daniel Tichý, tiskový mluvčí alpského úseku Svazu lyžařů České republiky.

Strana výpisu

... 238 ...