Oštěpařka Špotáková je inženýrkou - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Oštěpařka Špotáková je inženýrkou

Ikona

25. května 2009, 23.27 | PRAHA | Oštěpařka Barbora Špotáková v pondělí složila státnice a úspěšně dokončila studium na Zemědělské univerzitě v Praze. Informovala o tom tisková mluvčí Českého atletického svazu Karolína Farská. Na státnice, které absolvovala odpoledne, doprovázel světovou rekordmanku a olympijskou vítězku její přítel Lukáš Novotný.

 

"Byla jsem dnes hodně nervózní, což mě svazovalo, ale nakonec všechno proběhlo v pohodě," řekla novopečená inženýrka Barbora Špotáková, která úspěšně složila státní zkoušky z hodnocení rizik v biosféře na velmi dobrou a z právní úpravy životního prostředí a složek biosféry na výbornou. Její diplomová práce Projekt konverze farmy na ekologické hospodářství byla také hodnocena jako výborná.

"Možná jsem mohla podat ještě lepší výkon, ale jsem spokojená a šťastná za to, jak to je. Státnice začínaly diplomovou prací, za kterou jsem dostala jedničku, na tom jsem stavěla a pak už se to rozjelo i v dalších předmětech a nervozita mě docela opustila. Jsem ráda, že jsem studium úspěšně dokončila, teď to ze mě všechno spadlo," řekla Špotáková, kterou v úterý čeká první závod letošní sezony na Memoriálu Ludvíka Daňka v Turnově.

Špotáková má za sebou výjimečně úspěšných dvanáct měsíců života: v červnu překonala vlastní český rekord, v srpnu zvítězila na olympijských hrách v Pekingu hodem 71,42 metru, v září vytvořila nový světový rekord 72,28 metru a v květnu ukončila vysokoškolské studium.

Tématické zařazení:

 » Sport