Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Multimediální dekonstrukce expedice na Blaník

Multimediální dekonstrukce expedice na Blaník

27. dubna 2024 - Praha – Třetího května vstupuje do divadla DISK s autorským titulem Až bude nejhůř studentstvo 3. ročníku Katedry alternativního a loutkového divadla DAMU. Tvůrčí tým našel svou inspiraci ve starodávném mýtu o rytířích z Blaníku.

K vodě, na rozhlednu i za vědou

K vodě, na rozhlednu i za vědou

27. dubna 2024 - Liberecký kraj - Na krátké či dlouhé procházky přírodou, která se pomalu probouzí ze zimního spánku, je nyní, na jaře, ideální čas. Příjemné teploty, rozkvétající louky a čerstvý jarní vánek – to vše na turisty vydechne v Jizerských horách.

Na swap v Teplicích přinesli lidé 2,5 tuny různých věcí

Na  swap v Teplicích přinesli lidé 2,5 tuny různých věcí

26. dubna 2024 - Teplice – Minulou neděli se Výměnného festivalu v Teplicích zúčastnilo více než 320 lidí. Přinesli více než 2,5 tuny věcí.

Galerie hlavního města Prahy dnes otevírá výstavu současného umění

Galerie hlavního města Prahy dnes otevírá výstavu současného umění

26. dubna 2024 - Praha - Výstava Group Therapy je dialogem a konfrontací uměleckých děl z rostoucích sbírek Galerie hlavního města Prahy a Deutsche Telekom.

Jan Saudek: „Osmaosmdesát plus jedna“

Jan Saudek: „Osmaosmdesát plus jedna“

25. dubna 2024 - Teplice – Tak se jmenuje výstava fotografií nestora české umělecké fotografie, malíře a spisovatele Jana Saudka (* 13. května 1935 Praha), která byla slavnostní vernisáží včera zahájena v Galerii Zahradní dům v Teplicích. Autor byl společně s manželkou Pavlínou osobně přítomen.

Letní slavnosti zvou do říše snů

Letní slavnosti zvou do říše snů

25. dubna 2024 - Praha – Letní slavnosti staré hudby zveřejnily program svého jubilejního 25. ročníku, jehož vyladěnou dramaturgii rámují SNY.

Konečně důstojná připomínka

Konečně důstojná připomínka

25. dubna 2024 - Lety u Písku - Muzeum romské kultury v Letech na Písecku otevřelo Památník holocaustu Romů a Sintů. Připomíná stovky lidí, kteří v internačním táboře zahynuli během druhé světové války. Památník vznikl v lokalitě, kde se nacházel od 70. let minulého století vepřín. O vybudování důstojného pietního místa se začalo mluvit už v roce 1995. Pro veřejnost bude otevřen při pietním aktu 12. května.

Litoměřice v sobotu zahájí turistickou sezonu

Litoměřice v sobotu zahájí turistickou sezonu

24. dubna 2024 - Litoměřice - Dvě výletní plavby lodí Florentina zdarma pro zhruba čtyři stovky registrovaných účastníků, minitrh regionálních výrobků, odemykání Labské stezky, pěší výlet s Klubem českých turistů, ale i doprovodný kulturní program s tancem, hudbou a dalšími aktivitami pro malé i velké. Takové bude letošní zahájení turistické sezony v Litoměřicích, které se uskuteční v sobotu 27. dubna od 13 do 20 hodin na Střeleckém ostrově v místě, kde přistává výletní loď Florentina (pod Tyršovým mostem).

Víkendové Slavnosti Trojzemí

Víkendové Slavnosti Trojzemí

24. dubna 2024 - Liberecký kraj - Unikátní spolupráci mezi třemi spolu sousedícími městy a regiony si v sobotu 27. dubna 2024 připomenou na Trojzemí v Hrádku nad Nisou. Města Hrádek nad Nisou, Žitava
a Bogatynia společně s institucemi Evropské unie a partnery z Německa, Polska a České republiky připravily pestrý mezinárodní program pro všechny věkové kategorie.

Štola Johannes se otevře 1. května

Štola Johannes se otevře 1. května

23. dubna 2024 - Boží Dar - Středověká štola Johannes vstoupí 1. května do jubilejní sezóny. Podobně jako všechny hornické památky Hornické krajiny Krušnohoří / Erzgebirge na české a saské straně si bude od května do září připomínat 5 let od zápisu na seznam světového dědictví UNESCO. Unikátní důlní dílo zahájí svoji již desátou turistickou sezónu na Zlatém Kopci u Božího Daru.

Uctili památku obětí tragédií z konce druhé světové války

Uctili památku obětí tragédií z konce druhé světové války

23. dubna 2024 - Zlínský kraj – Lidem, kteří se na východě Moravy stali těsně před koncem druhé světové války obětmi tragických událostí, se o víkendu poklonili zástupci Zlínského kraje.

Strana výpisu

1 ...