Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Česká televize představila první soutěžící

Česká televize představila první soutěžící

16. dubna 2024 - Praha - O přízeň diváků v soutěži StarDance se bude ucházet například hvězda seriálu Kukačky Marta Dancingerová, divadelní a filmová herečka Jana Paulová, osminásobná mistryně světa v bojových sportech Martina Ptáčková, kuchařka a výrazná osobnost sociálních sítí Chili Ta i herečka a zpěvačka Lucie Vondráčková. Loňská, dvanáctá řada StarDance oslovila téměř 4,5 milionu diváků.

„Brněnské moře“ už funguje

„Brněnské moře“  už funguje

16. dubna 2024 - Brno - Po několikaměsíční přestávce je opět v provozu fontána na Moravském náměstí. K napuštění takzvaného brněnského moře došlo letos o téměř měsíc dříve než obvykle.

Brownfieldy se představí na putovní výstavě

Brownfieldy se představí na putovní výstavě

15. dubna 2024 - Liberecký kraj - Putovní výstavu s názvem Revitalizované brownfieldy Libereckého kraje budou hostit prostory v jabloneckém obchodním domě CENTRAL. Expozici pořádá Liberecký kraj ve spolupráci s Agenturou regionálního rozvoje. Přístupná bude zdarma od 15. do 30. dubna.

Jan Žižka dostane k výročí návštěvnické centrum za 115 milionů

Jan Žižka dostane k výročí návštěvnické centrum za 115 milionů

15. dubna 2024 - Trocnov - Slavnostním poklepáním na základní kámen zahájilo Jihočeské muzeum stavbu návštěvnického a vzdělávacího centra. Stalo se tak v areálu Archeoskanzenu Trocnov.

Lounskou galerii navštívil velvyslanec Argentiny

Lounskou galerii navštívil velvyslanec Argentiny

14. dubna 2024 - Louny - Lounská galerie Benedikta Rejta pokřtila svou první cizojazyčnou publikaci – katalog ke stejnojmenné výstavě Konstruktivní tendence - Mezi napětím a křehkou stabilitou, která proběhla v galerii v minulém roce. Galerie se současně přidala k oslavě 100. výročí česko-argentinských diplomatických vztahů a na křtu přivítala velvyslance Argentinské republiky J. E. p. Claudia Javiera Rozenzwaiga, hejtmana Jana Schillera, starostu města Louny Milana Rychtaříka a předsedu krajského výboru pro kulturu a památkovou péči Vlastimila Skálu.

Kraj podpoří Rok české hudby

Kraj podpoří Rok české hudby

14. dubna 2024 - Liberecký kraj - Téměř osm set tisíc korun věnuje Liberecký kraj na podporu české hudby: Děje se tak prostřednictvím speciálně zaměřeného dotačního programu 7.11 Rok české hudby. Celkem si pořadatelé kulturních akcí z oblasti klasické hudby rozdělí 769.015 korun.

Letní Letná vstupuje do své třetí dekády

Letní Letná vstupuje do své třetí dekády

14. dubna 2024 - Praha - Závěrečné týdny letních prázdnin si už po jednadvacáté podmaní novocirkusové umění na pražské Letné. Největší český festival nového cirkusu a divadla, Letní Letná, otevře 15. srpna svá šapitó návštěvníkům všech generací i rozličných zájmů.

Hitmakeři ve Filharmonii Hradec Králové

Hitmakeři ve Filharmonii Hradec Králové

14. dubna 2024 - Hradec Králové - Koncert pro rodiny s dětmi, vystoupení písničkářů a kapel populárních žánrů, vzpomínka na známou hudební osobnost Hradce Králové. V první polovině dubna dává královéhradecká Filharmonie prostor mladým hudebníkům i posluchačům a propojuje hudební žánry.

Autorská loutková inscenace pro dospělé

Autorská loutková inscenace pro dospělé

13. dubna 2024 - Praha - To, že loutkové inscenace nejsou jenom pro děti, ukáže v poslední bonusové premiéře sezónního cyklu Ticho. pražské A studio Rubín. Velký Nabíječ autora, režiséra i loutkoherce Jiřího Knihy nabídne historický průlet vývojem lidské sexuality i vtipně kritický náhled na pornografii. V titulní roli se objeví sám Kniha a v roli krásné A-kundé Nataša Bednářová. Premiéry se uskuteční 26. dubna a 9. května.

Pražská brána v Berouně se otevře veřejnosti

Pražská brána v Berouně se otevře veřejnosti

13. dubna 2024 - Beroun - Memorandum o spolupráci na provozu Pražské a Plzeňské brány uzavřel Středočeský kraj s městem Beroun, vlastníkem kulturních památek. Novou expozici a provoz zajistí Muzeum Českého krasu, příspěvková organizace Středočeského kraje. Muzeum Českého krasu současně otevřelo výstavu architektonických návrhů na adaptaci muzea, které vytvořili studenti fakulty architektury ČVUT.

Sázka je sázka, hradecká primátorka oblékla pardubický dres

Sázka je sázka, hradecká primátorka oblékla pardubický dres

13. dubna 2024 - Pardubice - Když v sobotu 23. března zvítězili pardubičtí hokejisté na domácím ledě 3:2 nad hradeckým Mountfieldem a tím rozhodli o svém postupu do semifinále, potěšili tak nejen pardubické hokejové fanoušky, ale obzvlášť velkou radost měl i primátor Jan Nadrchal. Znamenalo to, že nemusí do hradeckého dresu.

Strana výpisu

3 ...