Pohár ČMFS: Teplice si vítězstvím 1:0 ve finále nad Slováckem otevřely cestu do Evropy - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Pohár ČMFS: Teplice si vítězstvím 1:0 ve finále nad Slováckem otevřely cestu do Evropy

Ikona

27. května 2009, 23.54 | PRAHA | Fotbalisté FK Teplice ve středu vpodvečer v Praze na strahovském stadionu porazili ve finále Poháru Českomoravského fotbalového svazu druholigový tým 1. FC Slovácko 1:0 a po čtyřech letech se vracejí do pohárové Evropy. Vítězný gól Severočechů dal ve 48. minutě Bosňan Aidin Mahmutovič.

 

Finále druhé nejvyšší české soutěže, v němž se bojovalo také o účast v play-off o přímý postup (4. předkolo) do Evropské ligy, mělo svižný začátek. Teplický Ljevakovič vystřelil těsně vedle a Čtvrtníčkovi ze Slovácka zneškodnil novopečený reprezentační gólman Grigar velkou šanci zblízka už v 5. minutě. Ale pak ovládla plochu strahovského stadionu, jehož poloprázdné hlediště skýtalo poměrně smutný obraz, dost nudná podívaná. Tepličtí měli více za hry, ale oba celky se nedostaly do odpovídajícího tempa, spíše se dráždily ostřejšími fauly a pořádný fotbal přišel až v poslední čtvrthodině prvního poločasu.

Tepličtí zatlačili Slovácko před jeho branku, po centru Mahmutoviče trefil stoper Lukáš břevno a poté minul, tři šance promarnil Mareš a Matula netrefil Filipkovu síť placírkou ani ze dvou metrů. Z ojedinělého protiútoku měl na druhé straně po akci Perůtky šanci Chmelíček, ale protože se nedokázal do míče pořádně opřít, tak balón ze stoprocentní příležitosti skončil v náruči Grigara.

Do druhé půle vstoupili Tepličtí s pocitem, že už si Slovácko trochu zahrálo a finále si užilo, takže je třeba rozhodnout. Udělali to rychle. Ve 48. minutě zaútočil po levé straně Bosňan Ljevakovič, odcentroval přes velký čtverec svému krajanovi Mahmutovičovi a ten poslal Teplice do pohárové Evropy. Jeho první ránu z úhlu Filipko ještě vyrazil, ale druhá byla tak prudká, že se od gólmana Slovácka odrazila do sítě.

Tým Slovácka se snažil zápas otočit, ale hra se drobila do spousty soubojů a plynulých akcí bylo poskrovnu. Slovácko si nevypracovalo žádnou větší příležitost a Tepličtí měli v závěru finále pod kontrolou.

Po konečném hvizdu převzal Pohár ČMFS kapitán FK Teplice Petr Lukáš.

Tématické zařazení:

 » Sport