Pilot F1 Ferrari Massa : Zastavit Buttona můžeme jen tak, že budeme vítězit - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Pilot F1 Ferrari Massa : Zastavit Buttona můžeme jen tak, že budeme vítězit

Ikona

25. května 2009, 15.10 | MONAKO | Brazilský pilot Ferrari Felipe Massa ví, že jeho stáj může zastavit Jensona Buttona a jeho vůz Brawn GP v cestě za titulem mistra světa jedině v případě, že bude vyhrávat závody. Rozhovor přinesl v pondělí server magazínu Autosport.

 

Felipe Massa dojel Velkou cenu Monaka na čtvrtém místě za oběma piloty stáje Brawn GP Jensonem Buttonem a Rubensem Barrichellem a svým stájovým kolegou Kimim Räikkönenem. "Měli jsme srovnatelnou rychlost jako brawny, ale vyhrát jsme mohli jen v případě, kdybychom startovali z pole position," poznamenal brazilský pilot. "Pořád nám chybí přítlak. A Brawn podle mě pracuje lépe s pneumatikami, což je rozhodující pro kvalifikační výsledky. V závodě jsme chvílemi předvedli výbornou rychlost, ale pořád nám něco chybí," posteskl si Massa.

Stáj Ferrari ovšem zaznamenala pronikavé zlepšení, třetí a čtvrté místo je jejím jasně nejlepším výsledkem sezony. Objevily se dokonce zprávy, že vozy Ferrari, které začaly sezonu katastrofálně, už svým výkonem předčí monoposty Red Bull, druhého týmu Poháru konstruktérů. Massa si ale není jistý.

"To je předčasné tvrzení. Red Bull je místy velmi silný, jindy ztrácí. Počkejme si na Velkou cenu Turecka, tam potřebujeme bodovat a skončit před nimi. Já ale věřím, že porazíme i Brawn GP," troufá si Massa, je mu ale jasné, že zastavit vedoucího muže šampionátu Jensona Buttona v jeho cestě za titulem mistra světa, bude hodně těžké. "Potřebujeme vítězit, jinak ho nezastavíme," řekl Massa. "Jenson už tolik vítězství nepotřebuje, jemu stačí i solidní body. Pro nás bude z hlediska šampionátu důležité každé pódium," ví Massa.

Vicemistr světa Felipe Massa je desátý v průběžném pořadí mistrovství světa, na kontě má osm bodů, o jeden méně než úřadující šampion Lewis Hamilton z týmu McLaren. Na lídra šampionátu Jensona Buttona však Massa ztrácí hrozivých třiačtyřicet bodů. Stáj Ferrari je v Poháru konstruktérů po šesti závodech čtvrtá, ztrácí 69 bodů na Brawn GP.

Tématické zařazení:

 » Sport