Světový pohár sjezdařek se v roce 2011 vrátí do Špindlerova Mlýna - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Světový pohár sjezdařek se v roce 2011 vrátí do Špindlerova Mlýna

Ikona

22. května 2009, 18.15 | DUBROVNÍK (CHORVATSKO) | České sjezdové lyžování bude mít počtvrté v historii právo pořádat závody Světového poháru, Mezinárodní lyžařská federace přidělila Špindlerovu Mlýnu obří slalom a slalom žen v březnu 2011. V pátek o tom informoval Daniel Tichý, tiskový mluvčí alpského úseku Svazu lyžařů České republiky.

 

O návratu Špindlerova Mlýna do kalendáře Světového poháru rozhodla termínová komise Mezinárodní lyžařské federace (FIS) v pátek na svém zasedání v chorvatském Dubrovníku. "Termínově to vychází na pátek 11. a sobotu 12. března 2011 a pojede se obří slalom a slalom žen," sdělil to nejpodstatnější přímo z dějiště zasedání viceprezident organizačního výboru Aleš Krýzl. "Je to předposlední závod sezóny, na který navazuje už jen finále Světového poháru ve švýcarském Lenzerheide. V tuto dobu bývá ve Špindlu krásné počasí se spoustou sněhu i jarního sluníčka, takže se určitě máme všichni na co těšit," dodal Krýzl.

"Je to vynikající zpráva pro české sjezdové lyžování, jsme rádi, že k tomu, že máme opět svěťák, přispěli svými výbornými výsledky i naši závodníci, zejména Šárka Záhrobská a její tým. Závod na domácí půdě za dva roky bude navíc jistě velkou motivací i pro naše talentované juniorky," uvedl předseda Úseku alpských disciplín SLČR Miroslav Jarouš.

Ve Špindlerově Mlýně se jel Světový pohár dosud dvakrát. Premiéra měla proběhnout již v prosinci 2003, ale úsilí organizátorů ze Ski klubu Špindl bylo tehdy zmařeno nedostatkem sněhu. O dva roky později se na Černé sjezdovce ve špindlerovském Skiareálu už o body do Světového poháru bojovalo a FIS do Česka přidělila další závody na leden 2008.

Tématické zařazení:

 » Sport