Krupka ve finálové sérii prohrává - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Krupka ve finálové sérii prohrává

Ikona

19. května 2008, 17.16 | Karlovy Vary | Třetím zápasem pokračovala finálová série play off 2. NHbL Severozápad. Vzájemný souboj mezi HBC MD Krupka a CSKA Karlovy Vary se tentokrát přesunul do západočeské metropole. V utkání byli nakonec úspěšnější domácí hráči, kteří si připsali výhru 6:3.

 

Jako první šli do vedení hráči domácího celku, když se na konci páté minuty při hře čtyři na čtyři trefil Jan Bauer. Odpověď hostující Krupky však přišla vzápětí. Při přesilovce skóroval důrazný Z. Štefanský. Domácí měli v první třetině ještě několik možností, jenže je trestuhodně zahodili. Hostující Krupka hrdinně čelila tvrdému náporu Karlovarských.
 
Nástup do druhého dějství znovu ovládli domácí. Přesilovou hru zužitkoval v druhý gól Vrbas. Pět minut nato bylo opět srovnáno, když brankáře Nováka v brance CSKA překonal kapitán hostí Kalina. Pak šla Krupka dokonce na chvíli i do vedení, když vystřelil Matouš a míček brankáři domácích vypadl a skončil za jeho zády v síti. Jenže za minutu a půl bylo opět skóre vyrovnané, protože gólman M. Štefanský byl krátký na střelu domácího kapitána Šlára.
 
Hra v této části byla spíše vyrovnaná. Útoky i šance se přelévaly z jedné strany na druhou. Karlovy Vary dokonce měli možnost jít znovu do vedení na začátku 25. minuty, když za hákování hostujícího Pabiána nařídil rozhodčí trestné střílení. To však brankář Štefanský najíždějícímu Janu Bauerovi chytil. V závěru třetiny obdrželi dva hostující hráči desetiminutový osobní trest. Nedbal za to, že po odpískání vystřelil na karlovarského brankáře a Klíma za nesportovní chování.
 
O vítězi nakonec rozhodlo třetí dějství. V něm také padlo nejvíce gólů. Ke smůle Krupských, všechny do jejich branky. Nejdříve se však musel předčasně pod sprchy poroučet domácí Jan Frič za úder nohou do soupeřovy hlavy. Pak usedl na trestnou lavici hostující Matouš a CSKA trestala. Z trestu ještě neuplynula ani minuta a padl čtvrtý domácí gól. K obratu svou přesnou trefou zavelel Soukup. Pátá branka v síti Krupky padla na konci 43. minuty a opět při přesilovce domácího celku. Trefil se Jaroslav Bauer.
 
Téměř v polovině 44. minuty putoval za katr domácí Jakub Frič. Hosté chtěli situace využít. Vzali si time out a na hřiště poslali šestici hráčů, takže brankář Štefanský zůstal na střídačce. Jenže přesilovka a hra bez bran káře se jim vůbec nevyvedly, spíše naopak. Udělali chybu, ztratili míček a z rychlého protiútoku inkasovali pošesté. Vítězství domácích pečetil do prázdné branky Lukesle.
 
Tým CSKA Karlovy Vary tak znovu strhnul vedení ve finálové sérii na svou stranu a vede 2:1 na zápasy. Příští utkání se hraje v sobotu 24. května od 14.00 hodin, opět na hřišti v ulici U trati v Karlových Varech. Případný pátý vzájemný zápas pak hned následující den, tedy v neděli 25. května.
 
CSKA Karlovy Vary –HBC MD Krupka 6:3
 
Branky a nahrávky: 4.52 Jan Bauer (Jakub Frič), 17.23 Vrbas (Jelínek), 26.29 Šlár (Jan Bauer), 40.01 Soukup (Jaroslav Bauer), 42.59 Jaroslav Bauer (Lukesle, Jan Bauer), 44.59 Lukesle – 5.53 Z. Štefanský (Klíma), 22.35 Kalina, 25.51 Matouš (Z. Štefanský).
Rozhodčí: Kokoška, Böhm. Vyloučení 10:10, navíc Jan Frič (KV) 5 min. + do konce utkání – Pabián 5 min., Nedbal a Klíma (oba KRU) 10 min. os. trest. Využití 4:2, oslabení 1:0. Třetiny 1:1, 2:2, 3:0.
 
CSKA Karlovy Vary: Novák – Šlár, Reiser, Lukesle, Kliment, Divíšek – Jan Frič, Jakub Bauer, Jaroslav Bauer, Průša, Jan Bauer, Jakub Frič, Jelínek, Vrbas, Bruštík, Soukup.
 
HBC MD Krupka: M. Štefanský – Klíma, Nedbal, Skala, Papík – Matouš, Z. Štefanský, Hanzlíček, Kalina, Kopenec, Kubát, Pabián, Števko, Abraham.
 
Edvard Beneš

Tématické zařazení:

 » Sport