Africký výběr vyhrál mezinárodní turnaj - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Africký výběr vyhrál mezinárodní turnaj

Ikona

12. června 2008, 16.46 | Most / V Mostě se na umělé trávě v areálu FK SIAD Most hrál mezinárodní fotbalový turnaj pod záštitou projektu Fotbal pro rozvoj a mládežnický tým MYSA z afrického Nairobi. Smíšený keňský výběr turnaj plně ovládl, když porazil všechny tři výběry mosteckých středních škol.

 

Turnaje, který měl i zajímavé doprovodné akce, jako například pletení afrického míče nebo promítání dokumentárního filmu o životě v Nairobi a Keni jako takové, se zúčastnily tři střední školy z Mostu (Obchodní akademie, Velebudice, Gymnázium) a výběr keňských chlapců a dívek vytvořený z různých klubů z nairobského slumu. V Nairobi je více než 800 podobných týmů.

Keňští fotbalisté, kteří kromě technických dovedností překvapili i dobře organizovanou hrou, mohli po třech vítězstvích převzít pohár pro vítěze. I když o výsledek až tolik nešlo. Keňané dnes navštívili některé mostecké školy a poté pokračovali do dalších měst v republice. Ceny předával předseda představenstva FK SIAD Most Petr Kabíček.

Výsledky turnaje: VOŠ, SPgŠ a OA Most – MYSA Nairobi 1:4, Gymnázium Most – SŠT Velebudice 3:2, MYSA Nairobi – Gymnázium Most 2:0, VOŠ, SPgŠ a OA Most - SŠT Velebudice 2:2, MYSA Nairobi – SŠT Velebudice 2:0, Gymnázium Most - VOŠ, SPgŠ a OA Most 2:3. Pořadí turnaje: 1. MYSA Nairobi, 2. VOŠ, SPgŠ a OA Most, 3. Gymnázium Most, 4. SŠT Velebudice.  (ben)

 

Tématické zařazení:

 » Sport