Nad krajským městem planul olympijský oheň - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Nad krajským městem planul olympijský oheň

Ikona

19. června 2008, 00.04 | Ústí nad Labem / „Prohlašuji Hry I. Olympiády dětí a mládeže a Hry III. Olympiády žáků středních škol Ústeckého kraje za zahájené,“ řekl ve středu krátce po půl deváté dopoledne náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka na ústeckém zimním stadioně. Více než 1 500 mladých sportovců, jejich trenéři, vedoucí družstev a organizátoři ještě předtím zhlédli krátká sportovní vystoupení s uměleckým nádechem a vlajkonoši jednotlivých okresů našeho regionu i závodníků - hostů z Karlovarského kraje a Libereckého kraje měli možnost potěšit se alespoň na chvíli olympijským plamenem, jenž jim „zapůjčila“ bývalá vynikající lyžařka, reprezentantka a olympionička Květa Jeriová – Pecková. Olympijský oheň pak nad plochou s nastoupenými závodníky zapálil Radek Vonka.

 

V patnácti sportovních disciplínách v Ústí nad Labem zápolí  účastníci Her I. Olympiády dětí a mládeže středních škol Ústeckého kraje a již třetích Her Olympiády dětí a mládeže ze základních škol. V mnoha soutěžích budou krajské Hry de facto nominačními závody na příští celostátní Hry v Táboře v roce 2009. Soutěží se na bukovském městském stadionu v atletice, vedle na umělé trávě měří síly mladí fotbalisté, v okolí města jezdí cyklisté, Hry patří i třeba šachům v domě kultury nebo floorbalu, basketu či karate, hala na Klíši zase hostí plavce, o medaile zápolí i veslaři na Labi, síly měří tenisté, volejbalisté a další sportovci.

Květa Jeriová – Pecková, jako předsedkyně Klubu fair play Českého olympijského výboru řekla: „Myšlenka čestného soupeření stála už kdysi u zrodu sportu. Respektujte soupeře, soupeřte s ním v duchu fair play a tyto hodnoty si přeneste i do běžného života.“

Medaile byly předány pozdě odpoledne opět na zimním stadionu na Bukově, kde v podvečer také uhasne olympijský plamen.
 

Tématické zařazení:

 » Sport