V divizním derby byl úspěšnější Litvínov - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

V divizním derby byl úspěšnější Litvínov

Ikona

28. dubna 2008, 13.47 | Braňany / Hostující FK Litvínov se stal vítězem divizního derby, v němž se představil na hřišti mostecké juniorky v Braňanech. Hra se sice ve většina času přelévala z jedné strany na druhou, ovšem hosté byli bojovnější a šli za svým cílem přímočařeji, než domácí. Proto si odvezli za svou snahu cenné tři body.

 

Zápas byl plný zvratů. Oba týmy kopaly penaltu, oba ji neproměnily. Most šel do utkání s řadou mladých, Litvínov pokud chtěl ještě pomýšlet na záchranu, musel vyhrát. Litvínovští si odvezli velice cenné tři body.

„Čekal jsem, že derby bude z naší strany daleko lepší. My máme o něco více bodů jak oni, tak jsem celý týden klukům zdůrazňoval, že soupeř musí, my nemusíme, můžeme hrát uvolněně. No nakonec to dopadlo jinak, než jsem přepokládal,“ prozradil po utkání trenér domácího FK SIAD Most B Jiří Černý, který s výkonem ani výsledkem svých svěřenců rozhodně spokojen nebyl. Naproti tomu radostně se odjíždělo kouči Litvínova Vratislavu Havlíkovi. „Potřebovali jsme vítězství, jako sůl. Je hezké, že jsme vyhráli venku, ale musíme na cenné tři body ještě navázat výhrou za týden doma,“ nechal se slyšet Havlík. Litvínovské totiž čeká veledůležité utkání o bytí a nebytí s Českým Brodem. „Budeme bojovat a uvidíme,“ doplnil litvínovský kouč. Fakta z utkání:

Most B – Litvínov 0:2

Branky: 27. Holub, 62. Teixteira. Rozhodoval Hodač. Poločas 0:1.

FK SIAD Most B: Krystyník – Režný, Olejník, Němec, Přibyl – Hrechishka (54. Melichar), Havel, Horský, Ilavskij (43. Olah) – Milo (46. Černý), Brandon Mabiala.

FK Litvínov: Poloprutský – Stožický, Pošusta, Košťál, Svoboda – Khis, Polomský (38. Christov), Semenec (77. Mai), Holub – Teixteira, Pour. (ben)

Tématické zařazení:

 » Sport