Teplice se loučily vítěztvím - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Teplice se loučily vítěztvím

Ikona

19. května 2008, 17.18 | Teplice / Tepličtí fotbalisté se rozloučili s I. Gambrinus ligou domácím vítězstvím nad SK Kladnem. Výhru 1:0 Teplickým zařídila střela záložníka Pavla Verbíře z trestného kopu. Ani vítězství a tříbodový zisk však mužstvu FK Teplice nestačil na účast v Poháru UEFA, o kterou se fotbalisté v žluto – modrém prakticky prali až do závěrečného hvizdu posledního utkání. Podle střelce rozhodující branky Verbíře byl souboj s Kladnem těžký a upracovaný. „K tomu, aby byl větší klid na hřišti nám chyběl druhý gól,“ prohlásil po utkání kapitán domácích.

 

Teplice tak nakonec obsadily páté místo a v příštím ročníku si zahrají evropský pohár Intertoto. „Je to soutěž, kde je šance se probojovat do Poháru UEFA. Nebereme to jako legraci, jsou to dva nebo čtyři zápasy s evropskými týmy, se kterými se nehraje každý týden, takže Intertoto vítáme,“ prozradil Verbíř.
 
„Jsem rád, že jsme závěrečné utkání zvládli a zvítězili v něm,“ řekl po utkání kouč Petr Rada. Podle něj většinou takovéto zápasy už většinou nemají patřičnou jiskru. „Chybí většinou patřičná divácká kulisa a směřuje to většinou k tomu, že tyto zápasy dopadají pro domácí špatně. Nám se to naštěstí nestalo,“ uzavřel. 
 
FK Teplice - SK Kladno 1:0 (1:0)
 
Branka: 35. Verbíř. Rozhodčí: Jílek - Pospíšil, Urban. ŽK: Vieira - Gross. Diváci: 2410. Teplice: Slavík - Kaufman, Lukáš, Klein, Merzič (35. Vieira) - Doležal (86. Mareš), Benát, Sabou, Verbíř - Jun, Smejkal (71. Hesek).
 
Kladno: Pavlík - Bartoš, Killar, Gross, Jablonský - Brunclík (46. Zachariáš), J. Rada, Hochmeister, Holub, Cigánek (80. Čáp) - Semerák (46. Kousal). 
 
Edvard Beneš
 
 

Tématické zařazení:

 » Sport