Překvapení se nekonalo, Ústí bylo zlaté - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Překvapení se nekonalo, Ústí bylo zlaté

Ikona

19. června 2008, 19.27 | Ústí nad Labem / Na Hrách III. Olympiády dětí a mládeže Ústeckého kraje převálcovali Ústečáci konkurenci 1500 vrstevníků. Jako tým se s přehledem umístili na prvním místě. „Avizovali jsme to. Překvapení se nekonalo,“ usmál se Radek Vonka, předseda organizačního výboru her a náměstek hejtmana.
Mladí olympionici z okresů Ústeckého kraje změřili síly se sportovní dovedností v 11 disciplínách. Mimo jiné v atletice, plavání, fotbalu, basketbalu, volejbalu, stolním tenisu, judu či kanoistice. „Město Ústí nad Labem se podpoře mládežnického sportu věnuje dlouho a systematicky. Proto není s podivem, že jeho výběry, jak dívčí, tak i chlapecký, obsadily stupínky nejvyšší,“ řekl předseda krajské organizace ČSTV Zdeněk Kubec.

 

Konkurencí pro ústecké reprezentanty byly i výpravy z Libereckého a Karlovarského kraje. „Jejich účast byla oživením her. Počítáme s tou inovací do dalších ročníků,“ pronesl Kubec. Během celé olympijské středy dle jeho slov nedošlo k závažným problémům. Všech 500 organizačního týmu pracovalo jako dobře promazaný stroj. Tedy až na hudební produkce při zahajovacím ceremoniálu. „Při nástupu delegací měla znít česká hymna. Nezněla. Při zkoušce vše fungovalo. Nerozumím tomu. Vzhledem k průběhu celé jednodenní olympiády to byla malá věc, ale v tu chvíli mě to rozčílilo. Navíc i něco podobného se stalo při slavnostním zakončení,“ pokrčil rameny Kubec.

Zahajovací ceremoniál i zakončení se uskutečnilo na Zimním stadionu v Ústí nad Labem. Proběhlo v režii moderátora Radka Šilhana. Vystoupil ze SuperStar český Bon Jovi Petr Poláček a do varu dostala přítomné sportovce a diváky show na kole, kterou předvedl biker Šimůnek. 
Mezi dekorovanými byli například: Jakub Seibert (stolní tenis - Ústí), Miroslav Lorenc (judo - Litoměřice), Karolína Špičková (plavání - Děčín). Zlatá medaile se houpala na krku i Adéle Bárové ve volejbalu za okres Děčín. Všichni tito sportovci budou mít možnost promluvit do olympiády dětí a mládeže celé České republiky za rok v Táboře. „Poslední roky jsme vždy jako reprezentace kraje končily na šestých, sedmých místech. Máme tady kvalitní sportovce. V některých disciplínách máme ještě rezervy, ale zapracujeme na nich a do Tábora pojedeme jako silný tým,“ sdělil Kubec.
Text: Martin Košťál
 

Tématické zařazení:

 » Sport