Deštivý Tour de Feminin skončil v neděli v Krásné Lípě - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Deštivý Tour de Feminin skončil v neděli v Krásné Lípě

Ikona

14. července 2008, 11.24 | Krásná Lípa | Cyklistický etapový závod žen Tour de Feminin, který se jezdí už od roku 1988, byl i letos součástí Světového poháru. Pod záštitou předsedy Senátu Parlamentu ČR Přemysla Sobotky a hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce se už počtvrté jel O cenu Českého Švýcarska. Centrem pětietapového závodu bylo totiž město Krásná Lípa, kde také v neděli odpoledne převzaly nejlepší závodnice poháry a ceny. Ústecký kraj podpořil tuto významnou mezinárodní akci také částkou 100 tisíc korun, a to z dotačního programu Sport a volný čas.

 

Dívčí trápení skončilo v etapě Labskými pískovci po téměř 100 kilometrech, přičemž nejlepší v Českém Švýcarsku byla po samostatném úniku Švýcarka Priska Doppmannová, jež dosáhla v nepříznivých podmínkách úctyhodné průměrné hodinové rychlosti 34 kilometrů. O náročnosti poslední etapy svědčí i to, že desítky závodnic vzdaly, například loňská vítězka Němka H. Kupfernagelová, nebo byly diskvalifikovány za přejezd železniční trati s varovnou signalizací, což odporovalo propozicím závodu.

Absolutní vítězkou 21. ročníku Tour de Feminin se stala německá reprezentantka Angela Henningová, která kromě žlutého trikotu převzala na Křinickém náměstí i zbývající tři –bílý za bodovací kategorii závodu, modrý za vrchařskou soutěž a červený za aktivitu. Za ní skončily další Němky, druhá Trixi Worracková a třetí Sarah Düsterová. Nejlepší Češkou ze dvou startujících byla Martina Růžičková na 13.místě. Ze 146 závodnic z patnácti zemí Evropy i zámoří jej nakonec dokončilo pouze pětapadesát.

Tématické zařazení:

 » Sport