Lídr šampionátu F1 Button: Když se daří, tak se daří - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Lídr šampionátu F1 Button: Když se daří, tak se daří

Ikona

10. května 2009, 18.14 | BARCELONA | Vítěz čtyř z pěti letošních Velkých cen F1, britský pilot stáje Brawn GP Jenson Button po vítězství ve Velké ceně Španělska na tiskové konferenci v Barceloně prohlásil, že letošní sezona je pro něj splněným snem. Tiskovou konferenci přenášela televize Nova.

 

"Vítězství přicházejí a všechno funguje, je to prostě skvělé. Když se daří, tak se daří," prohlásil šťastný Button a připomněl, že v minulé sezoně se mu naopak nedařilo vůbec nic. "Loni to bylo přesně obráceně. Tahle sezona sice vůbec není jednoduchá, ale je jako splněný sen," dodal Brit a vysvětlil, že ačkoli tým původně plánoval u obou pilotů strategii tří zastávek v boxech, on sám nakonec zajížděl k mechanikům jen dvakrát.

"Mysleli jsme, že na tři zastávky to bude nejrchlejší, ale nakonec mi řekli, že to bude jinak. Když mi dotankovali palivo na dvě zastávky, nebyl jsem si vůbec jistý, jak to dopadne. Ale ukázalo se, že to bylo šťastné rozhodnutí," popsal Button. "Jsem moc rád, že vítězíme i v Evropě a že jsem vyhrál právě v Barceloně, kterou jsem vždy považoval za velmi obtížný okruh," dodal vedoucí muž průběžného pořadí mistrovství světa.

Jeho stájový kolega Rubens Barrichello, který dojel druhý, byl šťastný, že stáj získala druhé double v sezoně, ale přesto trochu zklamaný. "Myslel jsem, že dnes vyhraju," prohlásil šestatřicetiletý Brazilec, pilot, který absolvoval nejvíc závodů v historii F1. "Měl jsem dobrý start a závod se pro mě vyvíjel dobře. Všechno šlo podle plánu, ale v posledním stintu jsem měl problémy s pneumatikami a vůbec s autem, navíc Jenson měl lepší strategii. Já jsem měl problémy udržet vůz na trati. Ulevilo se mi, že jsem vůbec dojel," přiznal Barrichello.

Spokojený byl třetí v cíli, Australan Mark Webber z týmu Red Bull. "Z hlediska týmu to bylo velmi slušné," ocenil, že kromě jeho třetího vybojoval Red Bull i čtvrté místo díky Sebastianu Vettelovi. "Brawn GP nám sice odstakuje, ale právě tak my odskakujeme zbytku startovního pole," připomněl Webber pořadí v čele Poháru konstruktérů. Třetí místo Australana připadlo na patnácté výročí dne, kdy v Barceloně zvítězil jeho krajan Jack Brabham. "Myslím, že to je báječná pocta Jackovi, on byl skvělou osobností autralského sportu," řekl Webber.

Tématické zařazení:

 » Sport