Golfista Alex Čejka je blízko triumfu na prestižním turnaji Players Championship - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Golfista Alex Čejka je blízko triumfu na prestižním turnaji Players Championship

Ikona

10. května 2009, 09.52 | PONTE VEDRA BEACH | Český rodák s německým pasem Alex Čejka je po 3. hracím dnu v čele golfového turnaje PGA Tour v Ponte Vedra Beach na Floridě, když má před soupeři náskok pěti ran a je tak velmi blízko celkovému vítězství. Informaci přinesla v sobotu agentura Reuters a stránky PGA Tour.

 

Osmatřicetiletý Čejka se sice nedokázal ve 3. kole vyvarovat na prestižním turnaji čtyř bogey, ale vše vyvážil stejným počtem birdie, což znamenalo, že osmnáct jamek tentokrát obešel přesně v normě hřiště a je v pohodě v čele Players Championship. Je tak blízko triumfu, který mu ve sbírce úspěchů zatím chybí a experti předpokládají, že i při průměrném výkonu v závěru turnaje je český rodák s německým pasem velmi blízko prvenství.

O motivaci pro poslední kolo má Čejka postaráno, ve dvojici půjde se světovou golfovou jedničkou - Američanem Tigerem Woodsem, jenž spolu s další pěticí hráčů zaostává za Čejkou právě o pět ran.

"Bude to pro mě velká výzva. Ale nesmím myslet na to, že hraju proti nejlepšímu hráči světa. Musím mít v hlavě, že hraju proti celému poli hráčů, a soustředit se na svou hru. Vím, že když předvedu dobrou hru, tak na turnaji zvítězím," uvědomuje si Čejka v rozhovoru na internetových stránkách PGA Tour.

Oba golfisté už spolu ve dvojici jednou šli, v závěrečném kole British Open v roce 1996. Čejka tehdy zahrál 67 ran a Woods 70. Jenže to bylo Američanovi dvacet let a hrál jako amatér. "Teď budu mít vedle sebe nejlepšího hráče světa," zopakoval Čejka s tím, že se na závěr turnaje moc těší a chce si ho naplno užít.

The Players Championship 2009, pořadí po 3. dnu:
1. Čejka (Něm.) 205, 2.-7. Woods, Byrd, Crane (všichni USA), Poulter (Brit.), Stenson (Švéd.), Goosen (JAR) 210, 8.-10. Davis (Brit.), Malinger, Na (oba USA) 211.

Tématické zařazení:

 » Sport