Tovární vůz Aston Martin odstartuje ve Spa ze třetího místa - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Tovární vůz Aston Martin odstartuje ve Spa ze třetího místa

Ikona

9. května 2009, 22.08 | SPA (BELGIE) | Tovární vůz stáje Aston Martin Racing odstartuje do nedělního druhého závodu Le Mans Series 2009 v belgickém Spa zásluhou pilota Darrena Turnera ze třetího místa. Mnohem horší pozici má česko-německá posádka téže stáje Jan Charouz, Tomáš Enge a Stefan Mücke, která odstartuje až z posledního místa.

 

Britský jezdec Darren Turner, který se za volantem vozu se startovním číslem 009 střídá se Švýcarem Haroldem Primatem a Portugalcem Miguelem Ramosem, absolvoval v sobotu teprve svou druhou kvalifikaci s prototypem třídy LMP1. Na suché trati pod zataženou oblohou dosáhl v kvalifikaci třetího nejlepšího času. Po skvělém vítězství, které tým Aston Martin Racing vybojoval minulý měsíc v úvodním podniku Le Mans Series 2009 v Barceloně, jsou i nyní jeho šance na přední příčky značné.

Technické problémy naopak vyřadily hned po vyjetí z boxu vůz se startovním číslem 007 posádky Jan Charouz, Tomáš Enge, Stefan Mücke. Česko-německé trio tak nemohlo do kvalifikace zasáhnout a do nedělního závodu odstartuje až z posledního místa. Za volantem Astonu s číslem 007 se v kvalifikaci objevil Tomáš Enge, český jezdec ale bohužel ujel jen několik desítek metrů.

“Nejsem si úplně jistý, co se stalo,” popsal situaci Tomáš Enge. “Ozval se divný zvuk, tak jsem zastavil, aby nedošlo k rozsáhlejšímu poškození. Budeme startovat ze zadních pozic, ale jde o dlouhý šestihodinový vytrvalostní závod, při kterém není tak důležité, z jaké pozice startujete. Pokud na tom všichni společně zapracujeme, jsem si jistý, že tuto nevýhodu dokážeme překonat.”

Závod ve Spa, součást Le Mans Series 2009, začíná v neděli ve 12:50 a přímo jej vysílají televizní stanice Nova sport a Eurosport.

Tématické zařazení:

 » Sport