V Praze odstartoval maraton, doprava je omezena - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

V Praze odstartoval maraton, doprava je omezena

Ikona

10. května 2009, 09.57 | PRAHA | S úderem nedělní 9. hodiny odstartoval na pražském Staroměstském náměstí Prague International Marathon. Už půl hodiny před tím začaly platit první uzavírky, které budou omezovat dopravu v centru města až do odpoledne.

 

Nejkratší omezení se týká Malé Strany, přes kterou se poběží jen jednou, takže policisté ulice postupně odblokují hned po proběhnutí závodníků. Omezení má trvat je půl hodiny.

Sedmihodinové omezení ale nachystala policie na okruhu mezi Mánesovým a Libeňským mostem, který se běží dvakrát. Nábřeží Kapitána Jaroše, Bubenské nábřeží, Libeňský most, Sokolovská ulice a Rohanské nábřeží jsou uzavřeny od 9.00 do 16.00 hodin. Ulice se budou postupně otvírat za posledními běžci. Pařížská ulice a pravobřežní komunikace v úseku Pařížská a Národní budou uzavřeny prakticky po celou dobu maratonu, tady od 8.30 do 16.00 hodin.

S dopravním omezením na Strakonické ulici se počítá od 8.00 do 15.00 hodin. Vzhledem k neomezenému vjezdu z Jižní spojky do tunelu Mrázovka je příjezd od jihu a jihozápadu bez zásadních problémů.

V rámci maratonu se běží i nesoutěžní běhy v čase od 9.15 do 10.40 se startem na Výstavišti a následně po trase Dukelských hrdinů, nábřeží Kapitána Jaroše, Štefánikův most, Klášterská, Řásnovka, Revoluční, náměstí Republiky, Králodvorská, Celetná, Staroměstské náměstí.

Na celou akci dohlíží desítky policistů a strážníků.

Aktuální informace k závodům lze nalézt na internetových stánkách www.pim.cz , kde jsou také plánky jednotlivých tras.

Tématické zařazení:

 » Sport