Šebrlemu vychází příprava, na mistrovství světa chce bojovat o zlato - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Šebrlemu vychází příprava, na mistrovství světa chce bojovat o zlato

Ikona

13. května 2009, 23.29 | PRAHA | Desetibojař Roman Šebrle je letos zdravý, příprava mu vychází podle představ, troufá si na výkon 8800 bodů a na srpnovém mistrovství světa v Berlíně plánuje boj o zlato. Světový rekordman to řekl ve středu na setkání s novináři v Praze. "S loňskou sezonou se to vůbec nedá srovnat, to jsem si třikrát natrhl sval.

 

Byla to prostě špatná sezona, možná i proto, že jsem otevíral své sportovní centrum a neměl jsem čistou hlavu," řekl Šebrle. "Kdežto letos je všechno v pohodě, přípravu jsem zatím absolvoval ve zdraví a chystám se závodit," ohlásil Šebrle, i když se ještě cítí trochu unavený po soustředění v Lanzarote.

"Příprava směřuje k vícebojařskému mítinku v rakouském Götzisu, i když startovat budu už o víkendu na přeboru Prahy na stovce, dvoustovce, v kouli a v disku," oznámil dobře naladěný Šebrle.

Část přípravy s ním absolvuje bývalý desetibojař Robert Změlík, olympijský vítěz z Barcelony a nyní jeho kamarád, společník v podnikání a manažer. "Je s ním na tréninku sranda. Navíc Robert mi toho hodně řekne k překážkám, k dálce, může poradit. Ta spolupráce je každopádně hodně zajímavá," ocenil Šebrle. "Oba jsme závoďáci, nepopírám, že se před ním chci i trochu předvést," dodal.

Na radu Změlíka zařadil Šebrle do tréninku víc regenerace. "Míval jsem volnou jen neděli, teď jsem zařadil dva volné dny a víc jsem dal na svoje pocity. Ale taky jsem odtrénoval v podstatě všechno, aniž bych do toho musel nějak zasahovat. Nebylo potřeba nic měnit."

Změlík nedávno prohlásil, že Šebrle může znovu předvést výkon nad 9000 bodů. "Když tohle řekne Robert, je to pro mě velká motivace. Vidí mě na tréninku, ví, jak člověk vypadá, když má na velký výkon. A je příjemné to slyšet. Příprava se mi povedla, sám jsem tedy zvědav, jestli na to ještě mám," řekl Šebrle. "Roman byl nejdřív v šoku, když to slyšel, ale už tomu začíná věřit," smál se Změlík. "Už má to má v hlavě, tak proč o tom nepřemýšlet? On na to doteď ani nepomyslel..."

"Cítím se výborně, určitě bych chtěl udělat zase 8800 bodů," plánuje Šebrle, který si troufá i na osobní rekordy v jednotlivých disciplínách. "Stoprocentně bych si mohl udělat osobák v kouli, oštěpu a disku. Diskem jsem hodil 51,60, ale bylo to do větru," podotkl atlet, který se cítí v pořádku i zdravotně. "Beru sice léky na astma, ale zlepšilo se to neskutečně.
,
Na vrchol sezony, mistrovství světa v Berlíně, kam pojede objahovat titul z Ósaky, zatím myslí jen opatrně. "To je ještě hodně daleko, musí se podařit celá příprava, aniž by se člověk zranil, ale samozřejmě bych chtěl bojovat o zlato. Nejen o medaili, ale o zlato," zdůraznil.

První ostrý test přijde poslední květnový víkend v Götzisu, právě tam, kde před osmi lety vytvořil světový rekord 9026 bodů. "Kromě Bryana Claye tam budou závodit všichni: Kravčenko, Hardee, Smith, Karpov, Pahapil," vyjmenoval Šeberle své soupeře z posledních let. "Jsem na to zvědavý."

Tématické zařazení:

 » Sport