Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Jágr má nabídku zůstat v Omsku

Ikona

14. dubna 2010 - OMSK | Hokejista Jaromír Jágr možná zůstane v týmu Avangard Omsk i v následujících dvou sezonách. Vedení klubu předložilo podle středečních zpráv serveru Sport-Express návrh podmínek pro pokračování v klubu. Ve středu proběhne v Omsku jednání, které se bude zabývat strategickými body pro další sezonu. Jedním z bodů programu tak bude i složení hráčského kádru. I proto poslední čtyři dny strávil v Rusku Jaroslav Zídek, agent Jaromíra Jágra.

Martina Sáblíková získala rychlobruslařského Oscara

Ikona

10. dubna 2010 - OSLO | Jako pátá žena v historii získala dvaadvacetiletá Češka Martina Sáblíková rychlobruslařského Oscara. Jedná se o nejprestižnější ocenění v rychlobruslení, cenu dvojnásobné olympijské šampionce z Vancouveru 2010 přiřkl bruslařský klub v norském Oslu, informuje o tom v sobotu oficiální web Sáblíkové. Rodačka z Nového Města na Moravě si ziskem Oscara na závěr fenomenální sezony připsala další triumf.

Karel Jarolím skončil na postu trenéra Slavie Praha, střídá jej Cipro

Ikona

30. března 2010 - PRAHA | Karel Jarolím skončil na postu hlavního trenéra pražské Slavie, osudnou se mu stala pondělní prohra na hřišti Baníku Ostrava. Na úterní mimořádné tiskové konferenci to novinářům sdělil ředitel klubu Petr Doležal, tým z Edenu převezme do konce sezóny František Cipro. Novým trenérem až do konce sezony se stal František Cipro, který v klubu působí jako šéf skautingu. Jeho asistenty budou Pavel Řehák,

Skikrosař Kraus a snowboardkrosař Novotný zakončí olympijskou sezonu na Aljašce

Ikona

30. března 2010 - PRAHA | Skikrosař Tomáš Kraus, snowboardisté Michal Novotný a Martin Černík a freeridový lyžař Robin Kaleta se ve středu vydají na Aljašku, kde na nejprudších svazích světa hodlají lyžovat, jezdit na snowboardech, pořizovat fotografie a natáčet dokument. Čtveřice o tom informovala v úterý. "Byl to nápad Martina Černíka, už před olympiádou přišel s tím, že by nebylo špatné takhle nějak zakončit sezonu, udělat si radost a vyjet na Aljašku," prohlásil Kraus.

Uběhnout půlmaraton je těžší než hrát Ligu mistrů, tvrdí Pavel Nedvěd

Ikona

27. března 2010 - PRAHA | Fotbalista Pavel Nedvěd byl jedním z devíti tisíc běžců, kteří v sobotu absolvovali Pražský půlmaraton. Držitel Zlatého míče 2003 v cíli řekl, že si závod nesmírně užil, nicméně uběhnout půlmaraton považuje za rozhodně těžší úkol než sehrát zápas ve fotbalové Lize mistrů. "Bylo to fantastické. Koukali jsme na Prahu a užívali si to," řekl sedmatřicetiletý Nedvěd, který běžecký závod absolvoval společně s dalšími fotbalisty, například s Vratislavem Lokvencem.

Sedminásobný mistr světa F1 Schumacher se zlobí na Alonsa a chce vyjasnit pravidlo o blokování

Ikona

27. března 2010 - MELBOURNE | Německý pilot stáje Mercedes Michael Schumacher požádal ředitele závodů F1 Charlieho Whitinga o vysvětlení pravidla o blokování, protože ho podle jeho názoru v kvalifikaci na Velkou cenu Austrálie zdrželi Fernando Alonso a Lewis Hamilton. Zprávu přinesl v sobotu server Autosportu. Sedminásobný mistr světa byl tak rozzlobený, že hned v boxech vyhledal Alonsa, aby si to s ním vyříkal. "Zbrzdil mě při mém posledním pokusu. Ptal jsem se, zda mu tým řekl, že jsem v rychlém kole, a on odpověděl, že nikoli," řekl Schumacher,

Sjezdařka Záhrobská se nadobro rozešla se svým otcem, od jara jí nebude dělat ani manažera

Ikona

23. března 2010 - PRAHA | Definitivní profesní rozchod se svým otcem oznámila v pondělí večer na svých webových stránkách v současnosti nejlepší česká sjezdařka Šárka Záhrobská. Bronzová medailistka z únorových olympijských her ve Vancouveru nebude od jara využívat Petra Záhrobského už ani jako manažera. Záhrobský skončil ve funkci trenéra elitní slalomářky před startem uplynulé sezony s tím, že se chce více věnovat jejímu bratrovi Petrovi.

Jan Charouz testoval monopost F1 Renault: Byl to úžasný zážitek, je to auto z jiné planety

Ikona

19. března 2010 - LONDÝN | Český jezdec Jan Charouz poprvé v kariéře testoval monopost F1 týmu Renault, jehož se pro sezonu 2010 stal oficiálním testovacím a náhradním jezdcem. Závodník podle tiskové zprávy pro média po čtvrtečních testech na britském okruhu Silverstone neskrýval nadšení. Shakedown se vzhledem ke stavebním úpravám na britském okruhu odehrál na zkrácené verzi okruhu Silverstone National.

Velká cena Bahrajnu odstartuje v neděli nový ročník F1

Ikona

12. března 2010 - BAHRAJN | Nový ročník MS formule 1 odstartuje v neděli Velkou cenou Bahrajnu, fanoušci se mohou těšit na nové týmy, návrat legendárního německého pilota Michaela Schumachera či třeba nový systém bodování. Informace zveřejnila agentura Reuters. Nový ročník seriálu mistrovství světa F1, který bude mít devatenáct dílů a odstartuje v neděli ve 13.00 Velkou cenou Bahrajnu, je ostře sledován.

Jablonecká musherka Jana Henychová nastoupí v sobotu na závod dlouhý 500 kilometrů

Ikona

11. března 2010 - JABLONEC NAD NISOU | Na start závodu psích spřežení Finmarkslopet v Norsku se v sobotu postaví jablonecká devětatřicetiletá musherka Jana Henychová. Její mluvčí Milena Jelínková ve čtvrtek řekla, že kvůli technickým problémům žena odstoupila od záměru zopakovat loňskou trasu na tisíc kilometrů. „Start bude v sobotu v 11 hodin v norském městě Alta. Jana pojede s osmi psy ve věku od 18 měsíců do šesti let.

Armstrong: "Není rozdíl vyhrát Tour sedmkrát nebo osmkrát"

Ikona

8. března 2010 - MADRID | Cyklista Lance Armstrong řekl, že se zúčastní letošní Tour de France a bude lepší, než loni, ale není si jist, zda se mu podaří porazit úřadujícího šampiona Alberta Contadora. V pondělí o tom informuje agentura Reuters. Sedminásobný šampion Armstrong se v loňském roce vrátil k závodění a na Tour de France skončil třetí, když zvítězil Alberto Contador, jeho tehdejší kolega ze stáje Astana.

Strana výpisu

... 215 ...