Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Ruská Lada bude sponzorem stáje F1 Renault

Ikona

4. března 2010 - MOSKVA | Ruský výrobce automobilů Lada bude letos poprvé v historii přítomen v seriálu mistrovství světa F1, protože uzavřel sponzorskou smlouvu s francouzskou stájí Renault a jejím pilotem Vitalijem Petrovem. Zprávu přinesl ve čtvrtek server Autosportu. Nové partnerství bylo uzavřeno začátkem tohoto týdne v Moskvě za podpory ruského premiéra Vladimíra Putina.

Češi se pod vedením trenéra Bílka výhry ještě nedočkali, Skotové v Glasgowě vyhráli 1:0

Ikona

4. března 2010 - GLASGOW | Čeští fotbaloví reprezentanti ve středu večer prohráli 0:1 v přátelském utkání se Skotskem na stadionu Hampden Park v Glasgowě a pod vedením nového trenéra Michala Bílka se ještě nedočkali vítězství. Vítěznou branku domácích dal v 62. minutě Scott Brown. Český reprezentační tým nastoupil s Jaroslavem Drobným v brance v rozestavění 4-4-2.

Stáj Lotus v seriálu F1 bude sponzorovat CNN

Ikona

2. března 2010 - LONDÝN | Zpravodajská společnost CNN International se stala novým dlouhodobým sponzorem malajské stáje Lotus v seriálu mistrovství světa Formule 1. Informuje o tom v úterý agentura Reuters. Logo CNN bude vidět na monopostech Lotusu, kombinézách pilotů a veškerém oblečení členů týmu. Finanční podrobnosti kontraktu nebyly uvedeny.

Fotbalistou roku 2009 se stal Petr Čech

Ikona

2. března 2010 - PRAHA | Fotbalistou roku 2009 se stal na pondělním vyhlášení ve vinohradském divadle gólman Chelsea Petr Čech, který získal své celkové třetí prvenství v této anketě, když předtím triumfoval v letech 2005 a 2008. Druhý skončil útočník Milan Baroš a třetí záložník Jaroslav Plašil. Nejlepšího českého fotbalistu vyhlašují odborníci už od roku 1965.

Medveděv se zlobí, vyzval ruský olympijský výbor, aby odstoupil

Ikona

1. března 2010 - MOSKVA | Dmitrij Medveděv v pondělí vyzval činovníky, zodpovědné za výsledky ruských sportovců na zimní olympiádě ve Vancouveru, aby odstoupili. Ruského prezidenta cituje agentura Reuters. "Ti, kteří jsou zodpovědní, by měli udělat to statečné rozhodnutí a podepsat (rezignační) dopis. "Když to neumí, pomůžeme jim," pohrozil nasupený Medveděv v rozhovoru pro ruskou televizi.

ZOH 2010 - Olympijské citáty z Vancouveru

Ikona

1. března 2010 - VANCOUVER | Olympijské hry ve Vancouveru přinesly řadu nejrůznějších vyjádření sportovců, trenérů i činovníků, ty nejzajímavější vydala v pondělí agentura Reuters. "Všichni jsme hluboce šokováni a nevíme, co dělat, nevíme, zda se zúčastnit zahajovacího ceremoniálu. Nevím, jak přesně zemřel, ale mohu vám říci, že trať je skutečně velmi špatná."

ZOH 2010 - Hry XXI. Zimní olympiády ve Vancouveru byly zakončeny

Ikona

1. března 2010 - VANCOUVER | V noci na pondělí byly ve Vancouveru slavnostně zakončeny XXI. Zimní olympijské hry. V největší nafukovací hale světa BC Place, převzalo olympijskou štafetu ruské město Soči, které uspořádá sportovní svátek v roce 2014. V noci na pondělí byly ve Vancouveru slavnostně zakončeny hry XXI. zimní olympijské hry. V největší nafukovací hale světa BC Place, převzalo olympijskou štafetu ruské město Soči, které uspořádá sportovní svátek v roce 2014.

ZOH 2010: Finále hokejového turnaje vyhrála Kanada, rozhodl Sidney Crosby

Ikona

1. března 2010 - VANCOUVER | V nedělním finále hokejového turnaje olympijských her ve Vancouveru vyhráli domácí Kanaďané nad týmem USA 3:2 po prodloužení. Kanada vedla 2:0, Američané vyrovnali při power play 25 sekund před koncem a v prodloužení rozhodl Sidney Crosby. Oproti předchozímu utkání v základní skupině (5:3 pro USA) domácí Kanaďané i Američané vstoupili do finálového utkání o poznání opatrněji.

ZOH 2010: Slovenští hokejisté ztratili zápas s Finskem o bronzové medaile

Ikona

28. února 2010 - VANCOUVER | Hokejisté Finska vyhráli v nedělním utkání olympijského turnaje o bronzové medaile nad Slovenskem 5:3. Slováci vedli po dvou třetinách 3:1, ale Finsko během necelých čtyř minut ve třetí části třemi góly zápas otočilo a raduje se z medailového úspěchu. Zápas o bronz začal oboustranně opatrně a dlouho to vypadalo na defenzivní partii.

ZOH 2010 - Šárka Záhrobská nikdy nezažila takovou podporu českých fanoušků

Ikona

27. února 2010 - WHISTLER | Sjezdařka Šárka Záhrobská, která vybojovala v pátek na XXI. Zimních olympijských hrách v kanadském Vancouveru bronzovou medaili pro český tým ve slalomu, navštívila v noci na sobotu Český dům v hotelu Delta Burnaby. Pětadvacetiletá mistryně světa z roku 2007 a bronzová olympijská medailistka z Vancouveru v příjemném rozhovoru s moderátorkou Českého rozhlasu Lucií Výbornou vylíčila celý páteční závod.

ZOH 2010 - Záhrobská vybojovala ve slalomu bronz, vyhrála Němka Maria Rieschová

Ikona

26. února 2010 - VANCOUVER/WHISTLER | Šárka Záhrobská získala olympijský bronz ve slalomu, vítězkou se stala Němka Maria Rieschová, stříbro vybojovala Marlies Schildová z Rakouska. Pětadvacetiletá vicemistryně světa v této disciplíně Šárka Záhrobská neudržela sice druhé místo, které jí patřilo po první jízdě, sedmým nejrychlejším slalomem druhého kola si za mlhy a sněžení dojela zkušeně pro svou čtvrtou medaili z velké akce.

Strana výpisu

... 216 ...