Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Tyčkařka Baďurová ukončila kariéru, znovu ji zradilo zdraví

Ikona

30. dubna 2010 - PRAHA | Vicemistryně světa ve skoku o tyči z roku 2007 Kateřina Baďurová oznámila v pátek v Praze ukončení atletické kariéry ze zdravotních důvodů, dál bude pracovat v centru zaměřeném na pohybovou výchovu malých dětí, které s kamarádkou založila. Sedmadvacetiletou Baďurovou provázely zdravotní problémy téměř po celou kariéru, vlastně jen v roce 2007, kdy na světovém šampionátu v Ósace získala stříbro, byla po celou dobu zdravá.

V Británii slavnostně otevřeli zrenovovaný závodní okruh v Silverstone

Ikona

30. dubna 2010 - SILVERSTONE | Závodní okruh v Silverstone, bývalé letiště z druhé světové války, na němž se koná Velká cena Velké Británie F1, otevřel ve čtvrtek zrenovovanou trať. Zprávu přinesla agentura Reuters. Pásku slavnostně přestřihl britský princ Andrew a otevřel tak novou éru Silverstonu. Člena královské rodiny pak svezl v dvoumístném závodním voze mistr světa F1 z roku 1996 Damon Hill, který je nyní prezidentem Asociace britských závodních jezdců (BRDC).

Čína přijde o olympijský bronz ze Sydney, falšovala data narození gymnastek

Ikona

28. dubna 2010 - DUBAJ | Čína přijde o bronzovou olympijskou medaili, kterou vybojovalo družstvo žen ve víceboji sportovních gymnastek. Důvodem je prokázané falšování věku u Tung Fang-siao, které v době soutěží nebylo ještě 16 let, informuje ve středu agentura Reuters. Číňanka Tung Fang-siao byla v roce 2000 členkou gymnastického olympijského týmu ve víceboji družstev a na hrách v Sydney získala společně s dalšími pěti sportovkyněmi bronzovou mediali.

Novým trenérem české hokejové reprezentace bude Alois Hadamczik + profil

Ikona

26. dubna 2010 - PRAHA | Hlavním koučem české hokejové reprezentace bude Alois Hadamczik, zkušený odborník převezme funkci po Vladimíru Růžičkovi po světovém šampionátu v Německu. Informaci sdělil v pondělí odpoledne prezident Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) Tomáš Král. Sedmapadesátiletého kouče v pondělí zvolil do funkce výkonný výbor svazu. Hadamczik se tak vrací k národnímu mužstvu po dvou letech.

Čermák skončil na Masters v rychlostním lyžování třetí v osobním rekordu 214,550 km/h

Ikona

24. dubna 2010 - VERBIER | Radek Čermák skončil v sobotním závodu Masters v rychlostním lyžování ve švýcarském Verbieru na třetím místě. Český sjezdař nabral rychlost 214,550 km/h, a poprvé v kariéře dosáhl na medailové umístění, vyhrál Ital Simone Origone se 219,290 km/h. Čermák se ve třech sobotních jízdách postupně propracovával výsledkovou listinou k nejvyšším příčkám. V posledním pokusu před ním zůstali už jen Švýcar Philippe May a světový rekordman Simone Origone z Itálie.

Pěkné počasí a dostatek vody láká vodáky na jihočeské řeky

Ikona

22. dubna 2010 - ČESKÉ BUDĚJOVICE | Pěkné počasí a dostatek vody ve většině toků láká v současné době vodáky na jihočeské řeky. Jaroslav Lhotský, majitel půjčovny lodí a raftů, řekl ve čtvrtek agentuře Mediafax, že jedna z významných vodáckých akcí, splouvání Malše, bude už v sobotu 24. dubna. Podle Lhotského je jarní splouvání Malše pro vodáky významnou akcí. Je to totiž možné jen tehdy, když Římovská přehrada vypouští dostatek vody a Malše se rázem zaplní stovkami lodí.

Sáblíková si musí počkat. Investora haly nikdo nezná

Ikona

22. dubna 2010 - VELKÝ OSEK | Údajně nabízí 1,5 miliardy korun na stavbu rychlobruslařské haly ve Velkém Oseku na Kolínsku. Jenže má to jednu potíž: Nikdo identitu tajného investora nezná, píší ve čtvrtečním vydání Lidové noviny. Podle původních plánů se měla rychlobruslařka Martina Sáblíková po prvním umělém oválu v Česku prohánět už před dvěma lety, ale teď se zdá, že se na domácím ledě hned tak neprojede.

Bývalý dlouholetý předseda MOV Samaranch zemřel ve věku 89 let

Ikona

21. dubna 2010 - BARCELONA | Bývalý předseda Mezinárodního olympijského výboru (MOV) Juan Antonio Samaranch zemřel ve středu ve věku 89 let. S odkazem na prohlášení MOV o tom informovala agentura Reuters. "Mezinárodní olympijský výbor s nejhlubším zármutkem oznamuje, že dnes zemřel Juan Antonio Samaranch," stojí v prohlášení MOV. Čestný předseda výboru byl v neděli hospitalizován na klinice Quirón v Barceloně na jednotce intenzivní péče poté, co jej postihly akutní srdeční problémy.

Ferrari chce třetí vůz pro F1, řídil by ho Valentino Rossi

Ikona

20. dubna 2010 - ŘÍM | Tradiční italská stáj Ferrari by ráda pro příští sezonu prosadila změnu pravidel mistrovství světa Formule 1 a chce, aby mohla do seriálu závodů nasadit třetí vůz. V tom případě by jej řídil motocyklový šampion Valentino Rossi, informuje o tom v úterý agentura Reuters. "Chceme prosadit start třetího vozu. A já bych chtěl udělat vše pro to, aby jej řídil Valentino. Pokud vyhraje letošní seriál MotoGP, už toho myslím bude mít mezi motocyklisty dost.

Fotbalový klub FK Bohemians byl potrestán pokutou šesti milionů korun a odečtem 20 bodů

Ikona

16. dubna 2010 - PRAHA | Disciplinární komise ČMFS potrestala fotbalový klub FK Bohemians Praha pokutou šesti milionů korun, odečtem 20 bodů a prezident klubu Karel Kapr dostal dvouletý zákaz činnosti ve fotbale za nenastoupení k zápasu 24. kola I. ligy na půdě Bohemians 1905. Informaci nám sdělil sám Karel. Kapr. Už v poledních hodinách byl výsledek zmíněního zápasu kontumován ve prospěchu týmu Bohemians 1905, jemuž budou přičteny tři body v tabulce I. ligy.

Schumacher tvrdí, že stále může získat titul mistra světa F1

Ikona

15. dubna 2010 - ŠANGHAJ | Michael Schumacher stále věří, že může bojovat o svůj osmý titul mistra světa F1, přestože jeho stáj Mercedes zatím nedokáže držet krok s nejrychlejšími týmy. Podle zprávy Autosportu to řekl ve čtvrtek na tiskové konferenci v Šanghaji, kde se v neděli koná Velká cena Číny. Na otázku, zda souhlasí s nedávným prohlášením Fernanda Alonsa, že se Schumacherem je třeba nadále počítat jako s kandidátem na titul, odpověděl jedenačtyřicetiletý Němec bez zaváhání. "Samozřejmě, že ano."

Strana výpisu

... 214 ...