Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Možná se budu muset naučit prohrávat, tuší po změně trenéra oštěpařka Špotáková

Ikona

20. srpna 2010 - PRAHA | Světová rekordmanka v hodu oštěpem Barbora Špotáková den po svém vítězství v premiérovém ročníku Diamantové ligy oznámila přechod do tréninkové skupiny trojnásobného olympijského vítěze Jana Železného. O tom, jak se chystá, mluvila na tiskové konferenci v Praze. Špotáková se těší na to, jak se začlení do Železného tréninkové skupiny, v níž jsou i druhý oštěpař letošních světových tabulek Petr Frydrych a šestý Vítězslav Veselý, stejně jako druhá nejlepší česká oštěpařka Jarmila Klimešová.

Kornfeil vybojoval ve Velké ceně silničních motocyklů v Brně páté místo

Ikona

15. srpna 2010 - BRNO | Český závodník Jakub Kornfeil obsadil v nedělní Velké ceně České republiky silničních motocyklů v kubatuře do 125 ccm výtečnou pátou pozici a může se radovat z nejlepšího výsledku v kariéře. Vítězem se stal suverénní Nicolas Terol ze Španělska. Start závodu nejslabší kubatury byl o devět minut odložen, protože všechny týmy musely kvůli dešti přezouvat pneumatiky. Nizozemec Jasper Iwema nestihl se svými mechaniky připravit svůj stroj v předepsaném čase, takže vyjel na trať z boxů jako poslední.

Zraněný Abraham nepojede Velkou cenu silničních motocyklů v Brně

Ikona

15. srpna 2010 - BRNO | Český závodník Karel Abraham nenastoupí na start nedělní Velké ceny silničních motocyklů v Brně kvůli zranění, které utrpěl při dvou pádech v sobotní kvalifikaci. Lékaři jej nepustí do závodu třídy Moto2 kvůli otřesu mozku, informaci potvrdil médiím v neděli sám Karel Abraham. Ráno se mi ještě trošku motala hlava, ale jinak se cítím dobře. Říkal jsem lékařům, že to zvládnu, ale start mi zakázali. Mohlo by to mít vliv na mou koncentraci," poznamemnal zklamaný Abraham.

Brno čekají o víkendu kvůli Velké ceně motocyklů rozsáhlé policejní manévry

Ikona

12. srpna 2010 - BRNO | Bezmála 200 strážníků nasadí brněnská městská policie do ulic metropole během víkendu, při kterém se jede na Masarykově okruhu Velká cena Brna motocyklů. Posílené hlídky budou patrolovat ve městě od pátku do neděle, uvedla mluvčí strážníků Denisa Kapitančiková. Strážníci podle Kapitančikové připravili ve spolupráci se státní policií a pořadateli řadu opatření, kterými chtějí zajistit především plynulost dopravy ve městě a nejbližším okolí sportovního areálu a dodržování veřejného pořádku.

Překvapený Gay ukončil Boltovu dvouletou sprinterskou nadvládu

Ikona

7. srpna 2010 - STOCKHOLM | Američan Tyson Gay, který v pátek při mítinku atletické Diamantové ligy ve Stockholmu připravil světovému rekordmanovi v běhu na 100 metrů Usainu Boltovi první porážku po patnácti závodech, ví, že jeho soupeř nebyl v nejlepší formě, přesto ho vítězství těší. Zprávu přinesla agentura Reuters. "Vím, že Usain není ve své nejlepší formě, ale přesto jsem šťastný, že jsem vyhrál," řekl Gay, který zaběhl čas 9,84 vteřiny. "Tělo mě dnes poslouchalo, byl jsem nažhavený a hodně motivovaný.

Řepka se v rozhovoru pro Právo omluvil za plivnutí na soupeře, konec excesů ale neslíbil

Ikona

4. srpna 2010 - PRAHA | Obránce fotbalistů pražské Sparty Tomáš Řepka se prostřednictvím středečního rozhovoru pro server deník Právo omluvil za plivnutí na soupeře, jehož se dopustil v duelu 2. ligového kola se Slováckem, a prohlásil, že trest od disciplinární komise přijme s pokorou. Kontroverzní stoper plivl v neděli 24. července na záložníka Ladislava Volešáka ze Slovácka, který šlápl Řepkovi zezadu na kotník. Ve čtvrtek proto čeká sparťanského kapitána slyšení před disciplinární komisí.

Obrazem: Rozlučka hokejistů Reichla a Šlégra s hokejovým ledem

Doprovodný obrázek

3. srpna 2010 - LITVÍNOV | Exhibiční zápas Albi teamu a Guma teamu se uskutečnil v pátek v podvečer na Stadionu Ivana Hlínky v Litvinově. S olympioniky Robertem Reichlem a Jiřím Šlágrem se přišlo rozloučit na čtyřicet hokejistů, jak součastných tak i veteránů. Vyprodané hlediště litvínovského stadionu skandovalo při nástupu hráčů na ledovou plochu. Mimo hráčů ligy a NHL se zúčastnil i Martin Dejdar a syn Roberta Reichela Kristian.

Karel Abraham bude jako první český jezdec závodit ve třídě MotoGP

Ikona

28. července 2010 - PRAHA | Český motocyklový závodník Karel Abraham bude v příští sezoně startovat jako první Čech v královské třídě MotoGP, v níž bude jezdit na stroji Ducati. Informaci ve středu potvrdil jezdcův otec Karel Abraham starší. "Od příští sezony bude Karel startovat v kubatuře MotoGP. Smlouva je podepsaná na rok s roční opcí," uvedl Karel Abraham starší. Další podrobnosti však po podpisu kontraktu nesdělil.

Fotbalový gólman Čech se zranil, natrhl si lýtkový sval a mimo hru bude asi měsíc

Ikona

21. července 2010 - LONDÝN | Fotbalový gólman Petr Čech, který je brankářskou jedničkou české reprezentace i londýnské Chelsea, se zranil na úterním tréninku londýnského týmu a nestihne začátek nové sezony. Ze hry by totiž mohl být asi měsíc, v horším případě možná i šest týdnů. Informují o tom internetové stránky londýnského klubu, server listu dailymail.co.uk i agentura Reuters. Český reprezentační gólman se zranil na tréninku, když si podle všeho natrhl lýtkový sval na pravé noze.

Tenista Tomáš Berdych: John McEnroe mi řekl, že se posouvám tam, kam patřím

Ikona

5. července 2010 - PRAHA | Tomáš Berdych svými posledními úspěchy ve Wimbledonu a v Paříži velmi zviditelnil český tenis a český hráč číslo jedna a světová osmička musí nyní poněkud měnit své plány. V pondělí po příletu z Anglie hovořil se zástupci médií o svých pocitech z Wimbledonu. Čtyřiadvacetiletý tenista, rodák z Valašského Meziříčí, se rozhodně nevymlouval na to, že se na prohře se Španělem Rafaelem Nadalem ve finále Wimbledonu podílelo zranění břišního svalu.

Berdych porazil Djokoviče a je ve finále Wimbledonu

Ikona

2. července 2010 - LONDÝN | Český tenista Tomáš Berdych porazil v pátečním semifinále Wimbledonu nasazenou trojku Srba Novaka Djokoviče 6:3, 7:6(9), 6:3. Od dob Ivana Lendla je prvním českým tenistou ve finále Wimbledonu a po Jaroslavu Drobném a Janu Kodešovi se může stát třetím mužským vítězem. Berdychovo sebevědomí z výhry nad Federerem a postup do semifinále nejslavnějšího tenisového turnaje na světě bylo vidět i ve vstupu do semifinálového utkání s třetím nasazeným Srbem Novakem Djokovičem.

Strana výpisu

... 210 ...