Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Trutnovský silák Kratochvíl se stal mistrem Evropy, překonal dva světové rekordy

Ikona

31. května 2010 - TRUTNOV | Jaromír Kratochvíl z trutnovského FM Servis Powerteamu dominoval na víkendových závodech v rakouském Hornu. Stal se mistrem Evropy v silovém trojboji, velký úspěch navíc korunoval dvěma světovými rekordy a jedním národním, řekl v pondělí dopoledne Zbyněk Kačer z agentury Xantipa. Kratochvíl překonal světový rekord v dřepu výkonem 372,5 kilogramu a celkovým součtem třech disciplín 912,5 kilogramu

Vitalij Kličko obhájil titul profesionálního mistra světa v boxu v těžké váze

Ikona

30. května 2010 - GELSENKIRCHEN | Ukrajinský boxer Vitalij Kličko obhájil titul profesionálního mistra světa v těžké váze organizace WBC. V 10. kole knokautoval v zápase na 12 kol polského soupeře Alberta Sosnowského. Osmatřicetiletý Vitalij Kličko ve Veltins Areně, kde hrají své domácí zápasy fotbalisté Schalke 04, obhájil titul mistra organizace WBC posedmé na sebou od té doby, co ho získal zpět 6. prosince 2003 v New Yorku v zápase s Kanaďanem Kirkem Johnsonem, jehož tehdy knokautoval ve druhém kole.

Zlatá tretra Ostrava: Boltovi chybělo dvanáct setin ke světovému rekordu na 300 metrů

Ikona

28. května 2010 - OSTRAVA | Jamajský sprinter Usain Bolt nepřekonal ve čtvrtek na Zlaté tretře Ostrava světový rekord v běhu na 300 metrů, k času Michaela Johnsona mu chybělo dvanáct setin vteřiny. Světový rekordman na 100 i 200 metrů běžel závodní třístovku poprvé v životě, navíc v dešti, v čase 30,97 vteřiny. Boltův výkon je přesto lepší než rekord mítinku, který před dvěma lety časem 31,72 sekundy vytvořil Američan Jeremy Wariner.

Bolt už je v Ostravě a spustil čtyřdenní šílenství

Ikona

25. května 2010 - MOŠNOV | Pět minut před půl jedenáctou večer přistálo na mošnovské letiště Leoše Janáčka letadlo se vzácným nákladem. Do Ostravy dorazil před čtvrtečním atletickým mítinkem Zlatá tretra Ostrava jamajský fenomenální sprinter Usain Bolt. Krátce před příletem speciálu byla nad Ostravou a okolím pořádná bouřka a blesky šlehaly oblohu. Od pondělního večera pak bude čtyři dny v Ostravě zářit „Lightning Bolt“ neboli Bleskový Bolt, jak zní jedna z jeho nejpoužívanějších přezdívek

MS V HOKEJI 2010 - Jágr: Myslím, že nepatříme do nejlepší čtyřky

Ikona

24. května 2010 - PRAHA | Hokejový útočník Jaromír Jágr získal v neděli s českým týmem titul mistra světa, přesto si nemyslí, že by česká reprezentace patřila mezi nejlepší světovou čtyřku. Uvedl to na pondělní tiskové konferenci na ruzyňském letišti v Praze. Jágr varoval, že přes úspěch, kterého český tým nakonec dosáhl, je třeba přikročit ke změnám v českém hokeji. O nich se hovořilo mimo jiné v době, kdy se týmu na uplynulém šampionátu výsledkově nedařilo proti papírově slabším soupeřům.

MS V HOKEJI 2010 - Růžička: Buďme na hráče hrdí

Ikona

24. května 2010 - PRAHA | Vladimír Růžička zakončil své působení u české hokejové reprezentace ziskem titulu mistrů světa. Na pondělní tiskové konference po příletu české výpravy na ruzyňském letišti v Praze poděkoval hráčům a zároveň upozornil na nutnost změn v českém hokeji. "Vyhráli jsme mistrovství světa a já jsem si hezčí konec u nároďáku nemohl přát, přestože to byly strašné nervy jak pro fanoušky, tak i pro nás, trenéry," prohlásil Růžička.

Ruský trenér Bykov českému týmu vysekl poklonu

Ikona

24. května 2010 - KOLÍN NAD RÝNEM | Trenér ruské hokejové reprezentace Vjačeslav Bykov v rozhovoru po nedělním finále mistrovství světa 2010 pro ruský deník Gazeta přiznal, že český tým byl hoden titulu světových šampionů a osud se na něj usmál ve správnou chvíli. Výkon brankáře Tomáše Vokouna označil za brilantní. "Českému národnímu týmu blahopřeji k vítězství. Mistrovský titul získal po obtížném období a osud se na něj usmál ve správný čas. Pro nás zápas začal složitě.

MS V HOKEJI 2010 - Vítězství se člověk nikdy nenabaží, řekl hrdina Vokoun

Ikona

24. května 2010 - KOLÍN NAD RÝNEM | Čeští hokejisté vítězstvím v nedělním finálovém utkání na mistrovství světa v Německu nad Ruskem překazili svému soupeři šanci na zisk zlatého hattricku, který se národnímu týmu povedlo vybojovat v letech 1999 až 2001. Největší zásluhu na čerstvém triumfu týmu kouče Růžičky měl brankář Tomáš Vokoun. Český gólman byl pro ruské hokejisty nepřekonatelnou překážkou. Odolal dokonce i při hře tří proti šesti a inkasoval až v poslední minutě z hole Dacjuka.

MS V HOKEJI 2010 - Češi byli osm sekund od porážky, nakonec si ale zahrají o zlato

Ikona

22. května 2010 - KOLÍN NAD RÝNEM | Čeští hokejisté porazili v sobotním semifinálovém utkání na mistrovství světa v Německu tým Švédska 3:2 po samostatných nájezdech. Vítězný gól vstřelil útočník Jan Marek, národní mužstvo tak čeká v neděli boj o zlaté medaile. První třetinu dramatického utkání poznamenala častá vyloučení. Po opatrném začátku, kdy se do šance nedostal ani jeden tým, se Švédům naskytla možnost hrát přesilovku pět na tři.

Třináctiletý Američan zdolal Mount Everest

Ikona

22. května 2010 - KÁTHMÁNDÚ | Třináctiletý Američan Jordan Romero dosáhl v sobotu vrcholu nejvyšší hory světa Mount Everestu a stal se nejmladším horolezcem v historii, kterému se to podařilo. Informuje o tom americká televizní stanice CBS. Romero překonal rekord Nepálce Temba Tsheriho, který vrchol Mount Everestu zdolal v šestnácti letech. Třináctiletý Američan na nejvyšší horu světa stoupal společně se svým otcem a třemi průvodci.

MS V HOKEJI: Česko uspořádá světový šampionát v roce 2015

Ikona

21. května 2010 - KOLÍN NAD RÝNEM | Česká republika se stala po pátečním rozhodnutí kongresu Mezinárodní hokejové federace (IIHF) v Kolíně nad Rýnem pořadatelem světového šampionátu v ledním hokeji v roce 2015. Mistrovství světa se na českém území uskuteční po jedenácti letech, naposledy hostila Praha a Ostrava šampionát v roce 2004. Kongres IIHF, který hostil kolínský hotel Maritim, rozhodl o přidělení pořadatelství České republice krátce před čtvrtou hodinou odpolední.

Strana výpisu

... 212 ...