MS V HOKEJI 2010 - Růžička: Buďme na hráče hrdí - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

MS V HOKEJI 2010 - Růžička: Buďme na hráče hrdí

Ikona

24. května 2010, 18.27 | PRAHA | Vladimír Růžička zakončil své působení u české hokejové reprezentace ziskem titulu mistrů světa. Na pondělní tiskové konference po příletu české výpravy na ruzyňském letišti v Praze poděkoval hráčům a zároveň upozornil na nutnost změn v českém hokeji. "Vyhráli jsme mistrovství světa a já jsem si hezčí konec u nároďáku nemohl přát, přestože to byly strašné nervy jak pro fanoušky, tak i pro nás, trenéry," prohlásil Růžička.

 

"Děkuji všem hráčům. Buďme na ně hrdí, protože zase jednou ukázali světu, jak se má hrát hokej," dodal.

Titul vybojoval s již odepisovaným výběrem, v němž chyběla celá řada hráčů z NHL. Růžička se však k tomuto tématu již vracet nechtěl. "Já nemám co vzkázat do NHL, mě zajímá jen výsledek a my jsme dosáhli toho nejlepšího, jakého jsme mohli," prohlásil trenér. "Hráči na letošním šampionátu byli podceňovaní, ale zabojovali, a nakonec se vyrovnali hvězdám, jako jsou například Ovečkin nebo Kovalčuk," připomněl.

Co se týče pocitů po vítězství, nejsou podle Růžičky rozdílné od roku 2005, kdy stál na lavičce českého týmu při zisku titulu ve Vídni. "Pocity po vítězství jsou nádherné, ale pořád stejné, užíváte si je pořád stejně," prohlásil.

K tomu, aby se podobné úspěchy mohly opakovat i v budoucnu, by bylo podle Růžičky třeba, aby trenéry mládeže dělali hráči z nedávné zlaté generace, k níž patřil i on sám. "Mládež by měli vést hráči jako Robert Reichel a další, hráče si musíme vychovávat už odmala. Ale je to o práci, nestačí jen stále říkat do novin, že je něco špatně a že je hokej v krizi. Je třeba něco skutečně dělat," zdůraznil na závěr český trenér.

Tématické zařazení:

 » Sport