Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Tiumen s Váňou v sedle vyhrál 120. ročník Velké pardubické

Ikona

10. října 2010 - PARDUBICE | Sedmapadesátiletý Josef Váňa v sedle koně Tiumena vyhrál v neděli 120. ročník slavného dostihu Velká pardubická a vybojoval sedmé vítězství své kariéry v tomto dostihu. Druhý doběhl těsně Amant Gris s žokejem Markem Stromským, třetí místo obsadila Sixteen s Joseferm Bartošem. Váňa, který za deset dnů oslaví osmapadesáté narozeniny, se na start Velké pardubické postavil počtyřiadvacáté, posedmé proběhl cílem jako vítěz.

Vítěz Tour de France Contador měl pozitivní dopingový nález

Ikona

30. září 2010 - GEELONG | Španěl Alberto Contador, vítěz letošního cyklistické Tour de France, měl pozitivní nález na zakázané anabolikum clenbuterol. Contadorovi byl dočasně vystaven zákaz závodění, informuje ve čtvrtek agentura Reuters. Přítomnost clenbuterolu v závodníkově krvi prozradil dopingový test provedený během druhého volného dne Tour de France. Druhý test přítomnost látky potvrdil. Koncentrace clenbuterolu však byla velice malá.

Rychlobruslařka Sáblíková si vyzkoušela roli modelky a musí se vyrovnat se změnou pravidel

Ikona

29. září 2010 - PRAHA | Rychlobruslařka Martina Sáblíková si vyzkoušela roli modelky a připravuje se na novou sezonu, v níž se musí vyrovnat se změnou pravidel, ale znovu nechce prohrávat. Dvojnásobná olympijská vítězka a její trenér Petr Novák o tom mluvili ve středu na tiskové konferenci v Praze. "Příprava na novou sezonu probíhá úplně normálně. Trénujeme, trénujeme, trénujeme. S motivací nemám problémy, ta je pořád stejná, chci bojovat o stupně vítězů, nechci prohrávat," řekla Sáblíková.

Na Ještědu se uskuteční letní závody ve skocích na lyžích, přijede světová špička

Ikona

22. září 2010 - LIBEREC | Letní závody ve skocích na lyžích Summer Grand Prix se uskuteční 1. října na dvou ještědských skokanských můstcích u Liberce. Primátor města Jiří Kittner (ODS) ve středu uvedl, že pořadatelé očekávají účast až dvou tisíc diváků včetně školní mládeže. „Pro školáky budou fungovat vstupenky i jako jízdenky na tramvaj. Pořadatelé připravili pro školáky i soutěž o zájezd do Vídně a tamější výrobny světoznámých sušenek,“ řekl Kittner.

Muž bez rukou a nohou přeplaval kanál La Manche

Ikona

19. září 2010 - LILLE | Francouz Philippe Croizon (42), kterému lékaři amputovali ruce a nohy, přeplaval v sobotu kanál La Manche. Informoval o tom v noci na neděli server televize France24. Croizon vyplaval z Folkestonu na jihu Anglie krátce před 8. hodinou ranní. Na pláž u francouzské vesnice Wissant doplaval krátce před půl desátou večer. "Dokázal jsem to! Je to šílené!," jásal Croizon. Pro rádio France Info řekl, že doufá, že se stane symbolem překonávání limitů lidských schopností.

Český motocyklový závodník Pešek skončil v týmu Matteoni

Ikona

15. září 2010 - ŘÍM | Tým Matteoni Racing se rozhodl nahradit českého jezdce Lukáše Peška, který v mistrovství světa silničních motocyklů závodil ve třídě Moto2, Kolumbijcem Santiagem Hernandezem. Zprávu přinesly ve středu webové stránky týmu. Pešek tak nepojede víkendovou Velkou cenu Aragonu. "Je nám líto, že jsme museli učinit toto rozhodnutí," řekl šéf týmu Massimo Matteoni. "Ale absence jeho výsledků vážně ohrožuje šance týmu na obnovení klíčových sponzorských smluv a zajištění budoucnosti týmu," dodal Matteoni.

Špotáková si odpočala od oštěpu a s novým trenérem plánuje novou sezonu

Ikona

14. září 2010 - PRAHA | Oštěpařka Barbora Špotáková v posledních týdnech léčila bolavý loket klidem, domlouvala s novým trenérem Janem Železným plán přípravy, cestovala s přítelem po českých zemích a oslavila s maminkou její šedesátiny. Světová rekordmanka o tom mluvila v úterý na tiskové konferenci v Praze. "Loket je v pořádku. Jakmile jsem přestala závodit a nervovat se a dala tomu klid, okamžitě se to zlepšilo," uvedla Špotáková,

Šestnáctiletá plavkyně Štěrbová pokořila kanál La Manche

Ikona

9. září 2010 - CAP GRIS-NEZ (FRANCIE) | Lenka Štěrbová se stala ve čtvrtek nejmladší českou ženou, které se podařilo přeplavat kanál La Manche. Trasu z anglického Doveru na francouzský Cap Gris-Nez zvládla šestnáctiletá plavkyně v čase 9 hodin a 22 minut, informuje server plavani.info. Lenka Štěrbová zahájila svůj první pokus o pokoření kanálu la Manche ve čtvrtek krátce po půl čtvrté ráno a především posledních 800 metrů před francouzskou pevninou bylo velmi dramatických.

Českým fotbalovým Trenérem desetiletí byl vyhlášen Karel Brückner

Ikona

7. září 2010 - OLOMOUC | Českým fotbalovým Trenérem desetiletí byl v pondělí večer v Rytířském sále olomoucké radnice vyhlášen Karel Brückner, bývalý kouč české reprezentace i řady klubů. Anketu uspořádala Unie českých fotbalových trenérů, na druhém místě skončil Vítězslav Lavička, třetí byl František Komňacký. V anketě Unie českých fotbalových trenérů (UČFT) hlasovalo celkem 69 koučů, kteří dali hlasy celkem 22 svým kolegům.

Hasiči se v Praze utkali v nejnáročnějším požárnickém klání Iron Fireman

Ikona

5. září 2010 - PRAHA | Profesionální i dobrovolní hasiči z celé Evropy změřili v sobotu své síly v pražské Pankráci v nejnáročnější požárnické soutěži světa Iron Fireman. V plné výzbroji absolvovali například přenos 80 kilogramové figuríny nebo výstup do 26. patra výškové budovy. Soutěžící se utkali ve stejných disciplínách TFA (Toughest Firefighter Alive - Nejtvrdší hasič přežije) jako v loňském roce: v přesunu nákladní pneumatiky, přenosu 80 kilogramové figuríny nebo v přeskoku přes dvoumetrovou bariéru.

Němec Michael Schumacher překvapil: Na F1 jsem už moc starý

Ikona

29. srpna 2010 - SPA (BELGIE) | Němec Michael Schumacher, sedminásobný šampion F1, se po svém návratu do nejprestižnějšího motoristického seriálu světa trápí a začíná to přičítat svému věku. Podle nedělní zprávy serveru tn.cz jezdec Mercedesu přiznal, že se jen těžko může měřit s daleko mladšími kolegy. "Mám motivaci všem dokázat, že nepatřím do starého železa,“ nebo "Mohu pořád závodit s nejlepšími.“ I takové výroky mohli fanoušci slyšet od německého závodníka Michaela Schumachera před letošní sezonou F1.

Strana výpisu

... 209 ...