Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Závodník F1 Webber o umělém dešti při Grand Prix. Senna by se obrátil v hrobě

Ikona

4. března 2011 - LONDÝN | Australský pilot F1 Mark Webber kategoricky odmítá plány Bernieho Ecclestona na umělé zavlažování okruhů F1 během závodů. Informuje o tom v pátek agentura SITA. Australan Mark Webber je jedním z nejzkušenějších jezdců F1 a zásadně odmítá návrh šéfa seriálu F1 Bernieho Ecclestona, ktreý by chtěl zatraktívnit závody umělým zavlažováním tratí. "Ne a ještě jednou ne," reagoval pilot týmu Red Bull.

Pokud stát nepodpoří Velkou cenu ČR silničních motocyklů v Brně, pojede se letos naposledy

Ikona

4. března 2011 - BRNO | Pokud stát nepodpoří Grand Prix silničních motocyklů v Brně, pojede se letos naposledy. V pátek to uvedla předsedkyně představenstva Automotodromu Brno Ivana Ulmanová s tím, že se v tom případě přiblíží i zánik silničního Masarykova okruhu. Automotodrom Brno skončil v roce 2010 hospodaření rekordní ztrátou 78,7 milionu korun, rok předtím prodělal 23 milionů korun. Špatné ekonomické výsledky proto ohrožují budoucí pořádání závodů MS motocyklů.

Lyžař Bauer je ze sedmého místa na MS zklamaný, na lyže si nestěžuje

Ikona

1. března 2011 - OSLO | Běžec na lyžích Lukáš Bauer je zklamaný ze sedmého místa, které obsadil v úterním závodě na patnáct kilometrů klasicky na mistrovství světa v norském Oslu, nyní chce předvést co nejlepší výkon ve štafetě a v závěrečném běhu na 50 kilometrů. "Je to smutné, ale šest jich bylo lepších. Sedmé místo sice není vůbec špatné, ale mým cílem byla medaile, takže to nemůžu brát jinak, než jako neúspěch a zklamání," prohlásil Bauer po závodě pro webové stránky českého lyžování.

Rozhodčí Damková zvládla testy FIFA a může se těšit na MS žen v Německu

Ikona

28. února 2011 - PRAHA | Česká fotbalová rozhodčí Dagmar Damková úspěšně prošla fyzickými a znalostními testy Mezinárodní fotbalové federace (FIFA) a pootevřela si tak dveře na nadcházející mistrovství světa žen v Německu. Zprávu přinesl v pondělí server fotbal.cz. Pokud se Damková dostane podle očekávání do nominace na turnaj, představí se již na třetím světovém šampionátu v řadě.

Dvanáctá? Nedělala bych z toho vědu, prohlásila Záhrobská

Ikona

19. února 2011 - GARMISCH - PARTENKIRCHEN | Sjezdařka Šárka Záhrobská skončila na mistrovství světa v německém Ga–Pa dvanáctá. Na mistrovství světa se jezdí pro medaile, je jedno, jestli je člověk čtvrtý nebo dvanáctý, nevyšlo to, nedá se nic nedělat, nedělala bych z toho žádnou vědu, řekla Záhrobská v cíli druhého kola slalomu. „Mám za sebou tři úspěšná mistrovství světa a olympiádu. Právě dnes jsem si uvědomila, jak úžasné výsledky mám za sebou.

Rychlobruslařka Sáblíková vyhrála závod SP na 5000 metrů ve světovém rekordu

Ikona

18. února 2011 - SALT LAKE CITY | Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková vyhrála v pátek závod žen na 5000 metrů v divizi A na SP v americkém Salt Lake City, když dosáhla času 6:42,66, což je nový světový rekord. Informaci zveřejnily internetové stránky závodu.

Český lyžař Ondřej Bank: Spíš jsem se trápil

Ikona

18. února 2011 - GARMISCH - PARTENKIRCHEN | Český lyžař Ondřej Bank obsadil ve čtvrtečním závodě obřího slalomu na MS v německém Garmisch - Partenkirchenu až devatenácté místo a sám přiznal, že trať mu příliš nesvědčila. Vítězovi závodu, Američanovi Tedu Ligetymu Bank prvenství přál. "Tyhle měkké pisty prostě nemá rád. Ani nevím proč jsem byl tak pomalý. Asi stačila malinká chyba na výjezdu," divil se zklamaný Bank, který zajel až dvaadvacátou jízdu.

Anglický tisk Liverpool nechválil, ale šance na postup mu nechal slušné

Ikona

18. února 2011 - PRAHA | Anglická média se shodují, že čtvrteční první utkání fotbalistů Sparty Praha s Liverpoolem (0:0) ve vyřazovací části Evropské ligy nenabídlo příliš fotbalové krásy a rozhodne se za týden v odvetě, kde by už anglický celek měl vyrukovat se silnější sestavou. Ohlasy přinesl anglický tisk v pátek. Většina anglických médií zmiňuje jako nejzajímavější moment čtvrtečního duelu v pražské Generali Areně fakt, že se kouč Liverpoolu Kenny Dalglish vrátil po 9394 dnech, tedy po více než čtvrtstoletí, do evropských pohárů.

Svindal je mistrem světa v lyžařské superkombinaci, Bank skončil pátý

Ikona

14. února 2011 - GARMISCH - PARTENKIRCHEN | Norský sjezdař Aksel Lund Svindal obhájil v pondělí v německém Garmisch - Partenkirchenu titul mistra světa v superkombinaci, stříbro získal Christof Innerhofer z Itálie, bronz vybojoval jeho krajan Peter Fill. Ondřej Bank skončil pátý. Třicetiletý Bank tak nevylepšil páté místo, které mu patřilo po sjezdařské části závodu. Jednokolový slalom sjel až ve dvanáctém čase a byl zklamaný.

Tenistka Petra Kvitová porazila Clijstersovou a vyhrála turnaj GDF Suez Open v Paříži

Ikona

13. února 2011 - PAŘÍŽ | Petra Kvitová vyhrála nedělní finále turnaje GF Suez Open v Paříži nad Belgičankou Kim Clijstersovou a potřetí v kariéře triumfovala na turnaji okruhu WTA. Česká tenistka dokázala zdolat nastupující světovou jedničku po setech 6:4 a 6:3. Dvacetiletá Petra Kvitová dosáhla na své třetí turnajové vítězství na okruhu WTA. Vítězství nad nastávající světovou jedničkou a vítězkou lednového Australian Open je ale zřejmě nejcennějším triumfem české fedcupové reprezentantky.

Zdeněk Štybar obhájil titul mistra světa v cyklokrosu

Ikona

30. ledna 2011 - ST. WENDEL | Mistrem světa v cyklokrosu pro rok 2011 se stal v německém St. Wendelu Zdeněk Štybar. Český reprezentant obhájil v neděli titul, který mezi dospělými poprvé získal loni v Táboře, druhé a třetí místo obsadili Belgičané Sven Nijs a Kevin Pauwels. Štybar předvedl na náročné trati výkon hodný mistra světa. Skvěle odstartoval, okamžitě se usídlil na prvním místě a neustále se staral o tempo závodu. Již ve třetím kole se mu povedlo dlouhé pole roztrhat.

Strana výpisu

... 205 ...