Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Tatra Aleše Lopraise Rally Dakar nedokončí

Ikona

12. ledna 2011 - COPIAPO | Tatra Aleše Lopraise tradiční závod Rallye Dakar nedokončí, česká posádka byla v noci na středu dodatečně diskvalifikována jury soutěže kvůli neprojetí všech kontrolních bodů v 9. etapě v okolí chilského Copiapa. Odstoupení české posádky potvrdil agentuře Mediafax bývalý vítěz rallye Karel Loprais. Loprais s českým kamionem TATRA 815 4x4 byl po konci nizozemských vozů DAF jediným konkurenceschopným kamionem v boji proti ruským kamazům.

Dakar 2011, 7. etapa - Loprais vyhrál mezi kamiony a už je druhý, polepšil si i Macháček

Ikona

9. ledna 2011 - ANTOFAGASTA | Sedmou etapu v kategorii kamionů z Ariky do Antofagasty vyhráli Aleš Loprais, Milan Holaň a Josef Kalina s Tatrou. Česká posádka předstihla konkurenční kamazy Vladimira Čagina a je průběžně druhá, vede další Rus Firdaus Kabirov. Posun kupředu celkovým pořadím zaznamenal Josef Macháček na čtyřkolce, kterému před sedmou etapou smazali organizátoři polovinu z dvouhodinové penalizace.

Martina Sáblíková se stala mistryní Evropy v rychlobruslařském čtyřboji

Ikona

9. ledna 2011 - COLALLBO (ITÁLIE) | Martina Sáblíková se stala v neděli na oválu v italském Collalbu potřetí v kariéře mistryní Evropy ve víceboji. Sáblíková vyhrála dvě ze čtyř disciplín a nechala za sebou celou enklávu nizozemských závodnic, druhá skončila Ireen Wüstová a třetí Marrit Leenstraová. Sáblíková se na oválu, kde v roce 2007 získala první medaili z velké akce, prezentovala suverénním způsobem. Do čela soutěže šla už po prvním dnu, kdy zajela pátý čas na pětistovce a vyhrála závod na 3 km.

Dakar 2011, 5. etapa - Macháček ztratil další půlhodinu, Loprais udržel třetí místo

Ikona

6. ledna 2011 - IQUIQUE | Josef Macháček na čtyřkolce dojel v páté etapě Rallye Dakar 2011 z Calamy do Iquique na třetím místě se ztrátou více než 30 minut a celkově je čtvrtý, zpět do čela se propracoval Argentinec Alejandro Patronelli. V soutěži automobilů se nejvíce dařilo Stephanovi Peterhanselovi, který se díky vítězství v etapě posunul na průběžné druhé místo a se svým BMW ztrácí na vedoucího Carlose Sainze, jedoucího na volkswagenu jen 2 minuty a 26 sekund.

Sen o Křišťálovém globu se lyžařce Záhrobské rozplývá

Ikona

5. ledna 2011 - ZÁHŘEB | Lyžařka Šárka Záhrobská prožívá jeden z nejhorších úvodů sezony. Vyhlašovala útok na Křišťálový globus, ale po polovině závodů je jasné, že tyto ambice byly přehnané, česká reprezentantka to také přiznala v rozhovoru pro TV Nova a server tn.cz. Tatínek a bývalý trenér v jedné osobě Petr Záhrobský vzniklou situaci těžko nese. Podle něj udělala Šárka chybu, když změnila svůj lyžařský styl. Přímo to své dceři ale nikdy neřekl.

Dakar 2011 - Macháček mezi čtyřkolkami vede i po druhé etapě, ve které dojel druhý

Ikona

4. ledna 2011 - BUENOS AIRES | Josef Macháček na čtyřkolce Yamaha Raptor 900 skončil v pondělní druhé měřené etapě 32. ročníku Rallye Dakar z Córdoby do San Miguel de Tucuman na druhém místě za vítězným Argentincem Patronellim se ztrátou 23 sekund. Celkově však má Macháček v čele před pondělním vítězem stále pětiminutový náskok. Mezi motocykly vyhrál druhou etapu Francouz Cyril Despres, trojnásobný vítěz soutěže a loňský obhájce.

O vstupenky na olympiádu v Londýně v roce 2012 už projevilo zájem okolo dvou milionů lidí

Ikona

26. prosince 2010 - LONDÝN | Přibližně dva miliony lidí už projevily zájem o vstupenky na olympijské hry 2012, které se uskuteční v Londýně, když se zaregistrovaly do databáze organizačního výboru her. Informuje o tom v sobotu agentura AFP. Výkonný šéf organizačního výboru OH 2012 Paul Deighton konstatoval, že i když cena vstupenek bude vyšší, než se čekalo, do března, kdy se začne s prodejem lístků, by mohl počet zaregistrovaných zájemců o lístky narůst o dalších půl milionů fanoušků.

Českým Sportovcem roku 2010 se stala rychlobruslařka Martina Sáblíková

Ikona

23. prosince 2010 - PRAHA | Rychlobruslařka Martina Sáblíková byla ve středu večer při ceremoniálu v pražském hotelu Hilton vyhlášena českým Sportovcem roku 2010. Dvojnásobná olympijská vítězka ze ZOH 2010 ve Vancouveru v anketě Klubu sportovních novinářů zvítězila před lyžařem Lukášem Bauerem a veslařem Ondřejem Synkem. Třiadvacetiletá Martina Sáblíková obhájila své prvenství z roku 2009 a stala se ve své kariéře nejlepší sportovkyní roku už potřetí. Poprvé triumfovala v roce 2007.

Na šumavském Špičáku poprvé otevřou nejprudší českou sjezdovku

Ikona

16. prosince 2010 - ŠPIČÁK | Premiérově se letos v zimě otevře v pátek lyžařům nejprudší česká sjezdovka Šance se sklonem více jak 40 stupňů, která je součástí lyžařského areálu na šumavském Špičáku. Ve čtvrtek o tom informoval šéf střediska Vladimír Kasík. "Upraven je horní a spodní úsek Šancí. Nejprudší prostřední část je pak připravena jako boulový svah pro freeridery," říká majitel areálu Vladimír Kasík. Na všech sjezdovkách areálu leží nyní 60 centimetrů až jeden metr sněhu, jedná se o kvalitní prašan.

Berdychova wimbledonská výhra nad Federerem je podle ATP pátým nejpřekvapivějším výsledkem roku

Ikona

15. prosince 2010 - LONDÝN | Čtvrtfinálová výhra českého tenisty Tomáše Berdycha v letošním Wimbledonu nad Švýcarem Rogerem Federerem byla vybrána jako pátý nejpřekvapivější výsledek roku, největším šokem byla prohra Andyho Roddicka s Tchajwancem Yen-Hsun Lu. Informaci přinesly stránky ATP. Pětisetová bitva mezi Američanem Roddickem a Tchajwancem Yen-Hsun Lu skončila výhrou Asiata v pátém setu 9:7 a byla podle oficiálního serveru ATP nejsenzačnějším výsledkem roku 2010 na mužském okruhu.

Tenisté Nadal a Wozniacká byli jmenováni hráči roku 2010

Ikona

14. prosince 2010 - LONDÝN | Španěl Rafael Nadal a Dánka Caroline Wozniacká byli v úterý vyhlášeni hráči roku 2010 podle Mezinárodní tenisové federace (ITF). ITF zveřejnila zprávu v úterý na svých internetových stránkách. Nadal se stal nejlepším hráčem světa podruhé za sebou a podruhé v kariéře. Wozniacká se stala vůbec první dánskou hráčkou v historii, která získala seniorskou cenu pro nejlepší hráčku roku.

Strana výpisu

... 207 ...