Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Kejval: To, že by českému sportu v budoucnu zůstalo 100 procent Sazky, je nereálné

Ikona

30. ledna 2011 - PRAHA | Situaci, ve které by českému sportu v budoucnu zůstalo 100 procent akcií společnosti Sazka, vnímám jako nereálnou, řekl Jiří Kejval, místopředseda Českého olympijského výboru. Kejval to uvedl v pořadu ČT Otázky Václava Moravce. "Aktuálně se jedná o vstupu strategického partnera, zabýváme se vstupem společností Penta a Synot," řekl Kejval. Vstup strategického investora, který by výměnou za akcie společnosti přinesl čerstvý kapitál, vnímá jako optimální možnost i Ivo Kaderka, šéf českého tenisového svazu.

Dominik Hašek v den svých 46. narozenin udržel sedmou nulu a vládne KHL

Ikona

29. ledna 2011 - CHABAROVSK | Nejlepším možným způsobem oslavil své sobotní 46. narozeniny český hokejový brankář Dominik Hašek. V zápase svého Spartaku Moskva na ledě Amuru Chabarovsk udržel sedmé čisté konto v sezoně a moskevský klub po výhře 7:0 veze poprvé v historii z Chabarovsku výhru. Sedmým čistým kontem v sezoně a čtvrtým v lednu se dostal Dominik Hašek do čela statistik brankářů v počtu zápasů odchytaných bez inkasovaného gólu.

Juniorský tenista Veselý získal titul z Australian Open

Ikona

29. ledna 2011 - MELBOURNE | Bez ztráty setu prošel celým juniorským turnajem Australian Open český tenista Jiří Veselý, který jako nasazená jednička ve finále porazil domácího nenasazeného borce Lukea Savilleho 6:0, 6:3 a získal cenný turnajový titul. Sedmnáctiletý Jiří Veselý prošel celým turnajem jako nasazená bez ztráty setu a jasnou dominanci potvrzoval i ve finále, když domácímu Savillemu v prvním setu uštědřil potupného kanára.

Rychlobruslařka Sáblíková vyhrála závod SP v Moskvě

Ikona

28. ledna 2011 - MOSKVA | Rychlobruslařka Martina Sáblíková poprvé v sezoně triumfovala v závodě Světového poháru, v Moskvě v pátek zvítězila na trati 3000 metrů před Ireen Wüstovou z Nizozemska a Kanaďankou Brittany Schusslerovou. Karolína Erbanová dojela v závodě na 500 metrů patnáctá, když za vítězkou Jenny Wolfovou z Německa zaostala o 1,61 vteřiny.

Gambrinus bude zadarmo

Ikona

26. ledna 2011 - PLZEŇ | Představitelé značky Gambrinus se rozhodli motivovat fandy HC Plzeň 1929 k další neutuchající podpoře plzeňských hokejistů, kteří usilují o účast v závěrečných bojích letošní Tipsport Extraligy. V případě, že se HC Plzeň umístí po základní části soutěže v první desítce a postoupí tak do předkola play off, vyčepuje pivovar zdarma symbolických 10 sudů piva Gambrinus. Potvrdil to vrchní sládek pivovaru Gambrinus Jan Hlaváček.

Woods klesl v golfovém žebříčku už na třetí místo

Ikona

24. ledna 2011 - LONDÝN | Nejnovější vydání světového golfového žebříčku přineslo pád někdejšího suveréna Tigera Woodse z USA až na třetí příčku. Průběžně vede Angičan Lee Westwood, na druhé místo se propracoval Martin Kaymer z Německa, informuje portál PGA Tour. Kaymerovi pomohlo k posunu na druhé místo vítězství na turnaji v Dauhá. "Je příjemné předstihnout někoho, kdo je pravděpodobně nejlepším hráčem světa a možná i celé golfové historie.

Vím, jak Djokoviče porazit, a jsem připraven vyhrát první grandslam, říká sebevědomě Tomáš Berdych

Ikona

23. ledna 2011 - MELBOURNE | Český tenista Tomáš Berdych postoupil v neděli na Australian Open do čtvrtfinále a dosáhl v Melbourne svého životního maxima. Podle pozápasové tiskové konference, kterou přinesla agentura Reuters, je hlavně rád, že pozornost se soustředí na případně finále Federer-Nadal. Šestý nasazený tenista mužské dvouhry udělal loni grandslamový průlom, když na Roland Garros postoupil do semifinále a ve Wimbledonu hrál finále.

Hvězdy chtějí zachránit český sport

Ikona

19. ledna 2011 - PRAHA | Bývalý hokejista a dnešní poslanec parlamentu za ČSSD Jiří Šlégr vyzval české sportovní osobnosti, aby se společně pokusili zachránit český sport a našli pro něj peníze. Informaci přinesl ve středu server iDNES. Projekt na ukončení likvidace sportu (PULS), který by měl tlačit na vládu, iniciovat změnu zákonů a hledat finanční rezervy, podpořili například oštěpař Jan Železný, tenistka Helena Suková, kanoista Martin Doktor, cyklisté Jozef Regec a Ján Svorada, basketbalista Jiří Zídek, předseda ČMFS Ivan Hašek a další.

Cyklista Armstrong urážel novináře, nelíbily se mu dotazy ohledně dopingu

Ikona

19. ledna 2011 - MANNUM | Magazín Sports Illustrated zveřejnil nové informace ohledně podezření, že americký cyklista Lance Armstrong užíval během kariéry doping, sám cyklista se k tomu odmítl vyjádřit a ještě žurnalisty urážel. Informaci zveřejnil ve středu server cyclingnews. Redaktoři Sports Illustrated Selena Roberts a David Epstein vyslechli stovky lidí, kteří s případem mají něco společného, a podle četných výpovědí a zjištěných faktů došli k závěru, že sedminásobný vítěz Tour de France si ke svým výkonům pomáhal dopingem.

Ve skocích mám pořád co pilovat, ví boulařka Sudová

Ikona

18. ledna 2011 - LAKE PLACID (USA) | Akrobatická lyžařka Nikola Sudová se z kanadského střediska Mont Gabriel, kde o víkendu skončila třináctá v závodě Světového poháru v paralelní jízdě v boulích, přesunula do amerického Lake Placid, kde trénuje skoky. Sudová to v úterý vzkázala českým médiím prostřednictvím tiskové zprávy. "Ve skocích mám pořád co pilovat, čeká mě ještě spousta práce," uvedla dvojnásobná medailistka ze světových šampionátů, která se v této sezoně vrací po operaci přetrženého kolenního vazu.

Dvojnásobný mistr světa F1 Alonso se chce utkat s motocyklovým závodníkem Rossim

Ikona

13. ledna 2011 - MADONNA DI CAMPIGLIO | Dvojnásobný mistr světa F1 Fernando Alonso se chce utkat s motocyklovým závodníkem Valentinem Rossim, který má ve sbírce úspěchů hned sedm titulů mistra světa. Informuje o tom ve čtvrtek agentura SITA. Vzájemný duel obou motoristických šampionů by se měl uskutečnit v italských Dolomitech, kde tým Ferrari absolvuje tradiční zimní přípravu. Alonso je pilotem italské stáje.

Strana výpisu

... 206 ...