Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Reprezentační brankář Petr Čech zahájil své trenérské projekty pro talentovanou mládež

Ikona

2. července 2010 - PRAHA | Brankář české fotbalové reprezentace Petr Čech, gólman anglického mistra Chelsea FC, zahájil v pátek v areálu Děkanka v Praze 4 své letošní trenérské projekty pro mládež, které realizuje ve spolupráci a agenturou Sport Invest International. V pátek o nich v Praze informoval na tiskové konferenci. Petr Čech v pátek ve sportovním areálu Děkanka v Praze 4 vedl dvoufázový trénink talentovaných hráčů i brankářů ve věku od 13 do 19 let, které zastupuje agentura Sport Invest International.

Cyklistická Tour de France startuje, mezi nejlepší se chce prosadit i Čech Kreuziger

Ikona

2. července 2010 - ROTTERDAM | Nejslavnější cyklistický závod Tour de France má na programu už 97. ročník. Ten v sobotu odstartuje prologem v nizozemském Rotterdamu, závod pak vyvrcholí 24. července dojezdem do Paříže. Na závodníky čeká porce 3642 kilometrů a cyklisté se během trasy podívají kromě Francie do Nizozemska a Belgie. Mezi největší aspiranty na vítězství v prestižním závodě patří Američan Lance Armstrong (Radioshack).

Berdych porazil Federera a je v semifinále Wimbledonu

Ikona

30. června 2010 - LONDÝN | Český tenista Tomáš Berdych porazil ve čtvrtfinále Wimbledonu na centrálním kurtu místního "krále" Švýcara Rogera Federera 6:4, 3:6, 6:1, 6:4. Po semifinále na Roland Garros se tak Berdych dostal mezi poslední čtyři i na dalším grandslamovém turnaji sezony, teď na něho čeká Srb Novak Djokovič. Tomáš Berdych vstoupil do utkání na centrálním kurtu proti králi travnatých wimbledonských kurtů Rogeru Federerovi sebevědomě, formu posledních týdnů a měsíců chtěl prodat i v Londýně.

Americký cyklista Armstrong: Letošní Tour de France je moje poslední

Ikona

29. června 2010 - NEW YORK | Americký cyklista Lance Armstrong prostřednictvím sítě Twitter oznámil, že letošní Tour de France, která odstartuje v sobotu, bude jeho poslední v kariéře. Informuje o tom v úterý agentura Reuters. Americký cyklista Lance Armstrong hájící barvy stáje RadioShack vyhrál slavnou Tour de France sedmkrát v kariéře a je největší postavou historie tohoto závodu. Letos prý do prestižního klání známý Texasan nastoupí naposledy v kariéře.

Nejdelší, jedenáctihodinový zápas historie Wimbledonu vyhrál Američan John Isner

Ikona

24. června 2010 - LONDÝN | Vítězem nejdelšího zápasu historie Wimbledonu se stal Američan John Isner, který vyhrál nad Nicolasem Mahutem z Francie po pětisetové bitvě 4:6, 6:3, 7:6, 6:7 a 70:68. Utkání, které začalo v úterý, skončilo ve čtvrtek a bylo dvakrát přerušeno pro tmu, trvalo celkem 11 hodin. Den před dohráním oba tenisté už dávno překonali historický rekord v počtu odehraných gamů (163) i celkovém času utkání. Dohrání zápas za stavu 59:59 bylo v páté přeloženo na čtvrtek.

Vůz Audi R15 s piloty Rockenfellerem, Bernhardem a Dumasem vyhrál 24 hodin Le Mans

Ikona

13. června 2010 - LE MANS | Vítězem slavného závodu 24 hodin Le Mans se stala posádka vozu Audi R15 TDI, německá automobilka se raduje znovu po roční odmlce a triumf slaví poosmé v posledních deseti letech. První vítězství slaví trio pilotů, Němci Mike Rockenfeller a Timo Bernhard a Francouz Romain Dumas. V roce 2009 došlo na okruhu v Sarthe k malé revoluci. Speciál značky Peugeot dokázal prorazit hegemonii Audi a po dlouhých šestnácti letech triumfoval ve slavném závodě.

Čtyřiadvacetihodinovka v Le Mans startuje i se dvěma českými piloty

Ikona

12. června 2010 - LE MANS | Nejslavnější automobilový vytrvalostní závod na světě, 24 hodin v Le Mans, startuje v sobotu i se dvěma českými piloty. Tomáš Enge ani Jan Charouz však letos nebudou závodit v hlavní kategorii, v níž loni získali čtvrté místo. Tomáš Enge pojede, stejně jako minulý rok, za tým Young Driver Aston Martin, tentokrát však v kategorii LMGT1 spolu Peterem Koxem z Nizozemska a Christoffem Nygaardem z Dánska. Tým vyhrál kvalifikaci a odstartuje z pole position.

Rossi si zlomil nohu a přijde o Velkou cenu Itálie

Ikona

5. června 2010 - MUGELLO | Italský devítinásobný mistr světa v MotoGP Valentino Rossi si zlomil bércovou kost na pravé noze a přijde o nedělní start ve Velké ceně Itálie. V sobotu o tom informuje agentura Reuters. Jedenatřicetiletý jezdec stáje Yamaha držel 15 minut před koncem sobotního posledního tréninku třetí nejrychlejší čas, když byl vyhozen ze svého motocyklu a tvrdě přistál na asfalt. Poté se nedokázal zvednout na nohy a musel být odnesen na nosítkách. Lékařské vyšetření poté podle serveru motoGP potvrdilo zlomeninu.

Generální manažer Spartaku Moskva Jakovenko: Hašek u nás podepíše roční smlouvu

Ikona

3. června 2010 - MOSKVA | Hokejový brankář Dominik Hašek, jenž letos vybojoval extraligový titul s Pardubicemi, by měl podle čtvrteční informace deníku Sovětskij Sport podepsat v pondělí s ruským klubem Spartak Moskva roční smlouvu. Legendární gólman by měl přicestovat do ruské metropole v neděli večer, v pondělí ve 12 hodin pak na tiskové konferenci podepsat kontrakt. "Ano, Hašek souhlasil se všemi detaily roční smlouvy, kterou podepíše v pondělí," sdělil generální manažer Spartaku Andrej Jakovenko.

Herec Brad Pitt pomůže USA získat světový šampionát ve fotbale

Ikona

3. června 2010 - NEW YORK | Herec Brad Pitt bude členem komise, která se pro Spojené státy americké snaží získat jedno z fotbalových mistrovství světa v letech 2018 a 2022. Ve čtvrtek o tom informovala agentura Reuters. Pitt se tak přidal k bývalému prezidentovi USA Billu Clintonovi, bývalému americkému ministrovi zahraničí Henrymu Kissingerovi, režisérovi Spikovi Leemu a kalifornskému guvernérovi Arnoldu Schwarzeneggerovi.

Karel Jarolím se vrací na post trenéra Slavie, generální ředitel Doležal končí

Ikona

2. června 2010 - PRAHA | Karel Jarolím se od nové sezony vrátí na trenérský post v prvoligovém týmu pražské Slavie, na místě generálního ředitele zároveň skončil Petr Doležal. Rozhodnutí o personálních změnách schválilo na úterním zasedání představenstvo SK Slavia Praha, klub o tom informuje v tiskové zprávě a na svém webu. Jarolím převzal funkci hlavního kouče zpět od dočasně jmenovaného Františka Cipra, jenž se vrátil na post hlavního skauta.

Strana výpisu

... 211 ...