Karel Jarolím se vrací na post trenéra Slavie, generální ředitel Doležal končí - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Karel Jarolím se vrací na post trenéra Slavie, generální ředitel Doležal končí

Ikona

2. června 2010, 00.19 | PRAHA | Karel Jarolím se od nové sezony vrátí na trenérský post v prvoligovém týmu pražské Slavie, na místě generálního ředitele zároveň skončil Petr Doležal. Rozhodnutí o personálních změnách schválilo na úterním zasedání představenstvo SK Slavia Praha, klub o tom informuje v tiskové zprávě a na svém webu. Jarolím převzal funkci hlavního kouče zpět od dočasně jmenovaného Františka Cipra, jenž se vrátil na post hlavního skauta.

 

Nástupcem Petra Doležala ve funkci generálního ředitele SK Slavia Praha - fotbal a. s. se od 1. června stává devětapadesátiletý Miroslav Platil, dosavadní bezpečnostní ředitel Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS). Je i členem svazovém odborné komise, která se zabývá problematikou bezpečnosti na stadionech, přičemž uplatňoval své dvacetileté zkušenosti aktivního policisty. Ještě před pěti lety byl ekonomickým náměstkem ředitele pražské správy Policie ČR. Po dohodě s předsedou ČMFS Ivanem Haškem bude členem této svazové odborné komise i nadále po svém nástupu do Slavie.

I když byla především změna na klíčovém místě generálního ředitele podle zákulisních informací velmi dramatická, tak předseda představenstva Slavie Tomáš Rosen se k ní vyjádřil džentlmentsky. „Rozcházíme se v dobrém. V posledním období se však přece jen objevily názorové neshody na směřování klubu i týmu,“ prohlásil Tomáš Rosen.
„Vím, že nevstupuji do zrovna klidného období Slavie, ale o to zajímavější bude práce, která nás čeká,“ prohlásil nový generální ředitel SK Slavia Praha - fotbal a. s. Miroslav Platil.

Podle úterního rozhodnutí představenstva Slavie se Karel Jarolím se vrací do pozice hlavního trenéra A- týmu Slavie. Bude pokračovat v plnění dosavadní platné smlouvy, která nebyla zrušena, ani když po prohraném jarním utkání s Baníkem Ostrava 30. března 2010 na vlastní žádost od A-mužstva odešel a svůj post přenechal Františku Ciprovi.

„Poté, co se týmu nepodařilo v Gambrinus lize a ani v Ondrášovka Cupu obsadit takové pozice, které by zaručovaly start v evropských pohárových soutěžích v následující sezoně, tak jsme mnoho hodin řešili nejen pozici hlavního kouče, ale především budoucnost celého klubu," řekl Tomáš Rosen. „Představenstvo se nakonec shodlo na tom, že pokud má Karel Jarolím platnou smlouvu, bude nejlepším řešením současné situace její naplnění,“ dodal předseda představenstva Slavie.

Karel Jarolím do funkce nastupuje s okamžitou platností a už 7. června zahájí letní přípravu. „Nebylo jednoduché najít východisko ze situace, ve které se Slavia nachází. Proto mě těší, že jsem od vedení Slavie dostal důvěru a mohu pokračovat v práci, kterou jsem před pěti roky začal. Přiznávám, že takové rozhodnutí vedení v sobě nese i pořádný kus odvahy,“ prohlásil Karel Jarolím. „Věřím, že navážeme jen na to dobré, co se podařilo a že vrátíme Slavii tam, kde byla před rokem nebo dvěma. Naším cílem pro příští ligový ročník nemůže být nic jiného než pozice v ligové tabulce, která Slavii vrátí do evropských pohárů,“ dodal staronový kouč, který v sezonách 2007/08 a 2008/09 přivedl Slavii k titulům mistra.

Jarolím se ocitl mimo trenérský post ve Slavii na 62 dnů a podle vlastních slov tento čas dělil mezi psychický odpočinek a práci. "Absolvoval jsem týdenní pobyt
v Mnichově, kde jsem sledoval tréninky A-týmu Bayernu. To mě hodně obohatilo, protože jsem viděl některé nové přístupy a formy přípravy. A samozřejmě se je nyní pokusím přenést do Čech a do Slavie," upřesnil kouč.

Je si vědom, že jeho situace bude složitější než dříve, kdy s týmem Slavie sklízel řadu úspěchů. "O nabídce vrátit se na trenérský post jsem uvažoval několik dnů. A přiznám se, že jednoduché rozhodování to skutečně nebylo. Ale vzhledem k tomu, v jaké situaci Slavia je, by mi přišlo vůči jejímu vedení nefér, kdybych nabídku nepřijal a neudělal vše pro návrat klubu do špičky českého fotbalu a na evropskou scénu. Na můj návrat mohou být rozporuplné názory, ale rád bych přesvědčil nejen všechny fanoušky, že udělám vše pro to, aby Slavia opět vyhrávala," řekl Jarolím po svém opětném jmenování.

Do konce týdne bude jmenován jeho nový realizační tým, který Jarolím sestavuje se sportovním ředitelem klubu Michalem Šrámkem.

Tématické zařazení:

 » Sport