Reprezentační brankář Petr Čech zahájil své trenérské projekty pro talentovanou mládež - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Reprezentační brankář Petr Čech zahájil své trenérské projekty pro talentovanou mládež

Ikona

2. července 2010, 17.20 | PRAHA | Brankář české fotbalové reprezentace Petr Čech, gólman anglického mistra Chelsea FC, zahájil v pátek v areálu Děkanka v Praze 4 své letošní trenérské projekty pro mládež, které realizuje ve spolupráci a agenturou Sport Invest International. V pátek o nich v Praze informoval na tiskové konferenci. Petr Čech v pátek ve sportovním areálu Děkanka v Praze 4 vedl dvoufázový trénink talentovaných hráčů i brankářů ve věku od 13 do 19 let, které zastupuje agentura Sport Invest International.

 

Čech se věnoval především gólmanům, hráče do pole si vzal na starost kondiční trenér Petr Brabec, jemuž asistoval další český reprezentant Martin Fenin. Talentovaní fotbalisté prošli také funkčními testy fyzické připravenosti. Projekt pro tuto věkovou kategorii v současné podobě se letos uskutečnil poprvé.

V tréninkovém středisku Sparty v Praze na Strahově zahájí v sobotu dopoledne gólman české reprezentace už pátý ročník Fotbalové školy Petra Čecha. Dva týdny se v něm bude připravovat 160 fotbalistů a fotbalistek ve věku od 7 do 15 let. Petr Čech stejně jako loni pozval ke spolupráci hlavního trenéra brankářů Chelsea Christopha Lollichona.

Tréninkové jednotky pro talentované děti připravili trenéři Sparty po konzultaci s Petrem Čechem a Christophem Lollichonem. Program je zcela profesionální včetně regenerace, testů fyzické kondice, pečlivě připraveným jídelníčkem, jeho součástí jsou i kursy angličtiny.

"Je to trochu komplikovaná záležitost, protože škola probíhá na začátku prázdnin, období dovolených a v mezidobí dvou sezon, takže není jednoduché všechno skloubit. Myslím, že první výsledky naší školy, kterou pořádáme už popáté, se projeví brzy v okamžiku přechodu prvních talentů ze žákovské ho dorostenecké kategorie," řekl na tiskové konferenci Petr Čech.

Tématické zařazení:

 » Sport