Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

MS V HOKEJI 2010 - Nejsme schopni dát gól, hrajeme to jak fotbal, zlobil se Růžička

Ikona

18. května 2010 - MANNHEIM | Čeští hokejisté porazili v sobotu ve svém druhém vystoupení v osmifinálové skupině F tým Lotyšska 3:1 a uchovali tak naději na účast ve čtvrtfinále. Svěřenci kouče Růžičky dali dva góly ve vlastním oslabení, obě branky zaznamenal kapitán Tomáš Rolinek, třetí uklidňující trefu vsítil Roman Červenka. "První třetinu jsme měli velmi dobrou. Byli jsme aktivní, měli jsme v ní hodně šancí, ale nedali jsme branku. Paradoxně jsme tak rozhodli zápas ve vlastním oslabení.

MS V HOKEJI 2010 - Brankář Vokoun: Mužstvo tady nemáme špatné, ale zatím nehraje na svůj potenciál

Ikona

16. května 2010 - MANNHEIM | Čeští hokejisté si na světovém šampionátu v Německu zkomplikovali sobotní porážkou v osmifinálové skupině se Švýcary cestu do čtvrtfinále. Stoprocentní jistotu elitní osmičky jim nyní dají pouze dvě výhry ve zbylých dvou střetnutích. "Sami jsme se dostali do takové situace. Víme, že musíme vyhrát dva zápasy, nebo alespoň jeden vyhrát a ve druhém bodovat. Situace není dobrá, na druhou stranu není beznadějná," připomněl gólman Tomáš Vokoun.

MS V HOKEJI 2010 - Měli jsme velmi špatnou první třetinu, uznal trenér Vladimír Růžička

Ikona

16. května 2010 - MANNHEIM | Čeští hokejisté vstoupili do osmifinálové skupiny světového šampionátu v Německu porážkou se Švýcarskem. Helvétskému kříži podlehli 2:3 a zkomplikovali si tak cestu do čtvrtfinále, trenér českého týmu Vladimír Růžička byl po zápase zklamaný. "Do utkání jsme vstoupili hodně špatně. Soupeř byl rychlejší. Dělali jsme chyby v obranném pásmu. Inkasovali jsme dva góly. Poté jsme se už nedokázali vrátit zpět do zápasu.

Královnou bílé stopy je sjezdařka Záhrobská

Ikona

15. května 2010 - PRAHA | Bronzová olympijská medailistka ve slalomu, sjezdařka Šárka Záhrobská obhájila loňské vítězství v anketě Král bílé stopy o nejlepšího českého lyžaře sezony, jejíž výsledky byly vyhlášeny v pátek v Praze na Žofíně. „Ráda bych poděkovala všem, kteří mi posílali hlasy do téhle ankety, díky vám tady můžu sedět v tom krásném královském křesle. Chci vám dělat radost až do olympiády v Soči,“ řekla vítězka

MS V HOKEJI 2010 - Trenér Růžička: Zápas se Švýcary je pro nás stejně důležitý jako se Švédskem

Ikona

14. května 2010 - MANNHEIM | Čeští hokejisté odehráli na světovém šampionátu v Německu velmi dobrý zápas proti "Tre Kronor" a nyní si již plně brousí zuby na další silný evropský celek. Trenér Růžička naordinoval v pátek krátce po poledni svým svěřencům čtyřicetiminutový trénink, na němž panovala příjemná atmosféra. Český výběr nastoupí v sobotu do prvního osmifinálového klání proti zemi Helvétského kříže, která na turnaji doposud neztratila ani bod, zdolala dokonce i favorizovanou Kanadu.

MS V HOKEJI 2010: Po dlouhé době jsme porazili zase tým z první čtyřky, těšilo Vladimíra Růžičku

Ikona

14. května 2010 - MANNHEIM | Čeští hokejisté se rehabilitovali po nevydařeném utkání s Nory fanouškům na výbornou. Po velmi dobrém výkonu zdolali ve čtvrtek večer na světovém šampionátu v Německu ve svém závěrečném vystoupení v základní skupině C tým Švédska 2:1 a připsali si cenné dva body do osmifinálové fáze. Čeští hráči se prezentovali diametrálně odlišným výkonem než v předchozím duelu. Hráli jednoduše, hodně stříleli, tlačili se do brány, hráli s velkým nasazením.

MS V HOKEJI 2010: Jágr: Nechtěl jsem nikoho urazit, potřebujeme nejlepší hráče, ego musí jít stranou

Ikona

13. května 2010 - MANNHEIM | Hokejový útočník Jaromír Jágr svolal ve čtvrtek prostřednictvím deníku Sport tiskovou konferenci, na které promluvil k otázce omluv hráčů pro světový šampionát v Německu a podrobněji také rozebral a objasnil své prohlášení po utkáním s Norskem, kde kritizoval absenci hráčů z NHL. Hvězda českého hokeje odjela se spoluhráči po čtvrtečním rozbruslení na hotel do Heidelbergu a poté se sama ozvala českým novinářům. Rozhovor probíhal prostřednictvím internetového nástroje Skype.

MS V HOKEJI 2010: Trenér Růžička: Musíme střílet a zjednodušit to, jinak nemáme šanci proti nikomu

Ikona

12. května 2010 - MANNHEIM | Čeští hokejisté na světovém šampionátu v Německu poprvé nepříjemně narazili. V úterním duelu základní skupiny C prohráli s Norskem 2:3, český celek skóroval pouze z přesilovek, oba góly zaznamenal útočník Jaromír Jágr. Růžičkovi svěřenci si tak porážkou výrazně zkomplikovali postup do případného čtvrtfinále. Českému týmu reálně hrozí, že může jít do osmifinálové skupiny s nulovým ziskem. Český celek sice soupeře výrazným způsobem přestřílel, Grotnese v kleci však pokořil pouze dvakrát.

Cyklista Kreuziger překonal zdravotní problémy, připravuje se na Tour de France

Ikona

11. května 2010 - PRAHA | Cyklista Roman Kreuziger se zotavil ze zdravotních problémů, tráví volno v Čechách a připravuje se na závod Okolo Švýcarska, který pro něj bude generálkou na slavnou Tour de France. Jezdec italské stáje Liquigas o tom mluvil v úterý na tiskové konferenci v Praze. Kreuziger kvůli žaludečním problémům nedokončil závod Okolo Romandie, celkově je ale s úvodní části sezony spokojený. "Vyhrál jsem Okolo Sardinie, skončil jsem čtvrtý na Paříž - Nice, což bych hodnotil pozitivně.

Vladimír Šmicer se v Edenu rozloučí s kariérou

Ikona

11. května 2010 - PRAHA | Současný manažer české fotbalové reprezentace Vladimír Šmicer se v úterý 11. května v pražské Synot Tip Aréně definitivně rozloučí s fotbalovou kariérou. Při derby internacionálů mezi Slavií a Spartou Praha, které vypukne od 18.30 hodin, se představí také celá řada slavných a zajímavých jmen. Utkání dvou tradičních rivalů, tedy Slavie a Sparty, bude mít velký náboj a rozhodně prý kvli Šmicrově rozlučce nepůjde o exhibiční duel.

Brankář Chelsea Čech: Letošní titul byl ze všech nejtěžší

Ikona

10. května 2010 - LONDÝN/PRAHA | Dvě skleničky šampaňského a noc strávená s rodinami spoluhráčů v jednom z londýnských klubů - tak oslavil český brankář Chelsea Petr Čech zisk třetího titulu v anglické Premier League. Čech se v pondělí s novináři podělil o dojmy z trofeje. Chelsea si titul zajistila po nedělní vysoké výhře 8:0 nad Wiganem. Pro českého gólmana to byla už třetí trofej v nejvyšší anglické soutěži, podle Čecha byl její zisk ze všech nejtěžší.

Strana výpisu

... 213 ...