Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Experti čekají na jaře v Gambrinus lize velký boj o titul i záchranu, favoritem je Sparta

Ikona

26. února 2010 - ČESKÁ REPUBLIKA | Pět aspirantů na mistrovský titul a stejný počet adeptů na dvě sestupová místa, tak vyrovnaná bude podle oslovených expertů jarní část fotbalové Gambrinus ligy. Bývalý trenér národního týmu Petr Rada tuší, že se mistrem se stane pražská Sparta, internacionál Karol Dobiaš však neodepisuje ani Slavii.

Jaromír Jágr odehrál poslední zápas v české hokejové reprezentaci

Ikona

25. února 2010 - VANCOUVER | Po skončení čtvrtfinálového utkání Česká republika - Finsko na hokejovém turnaj XXI. Zimních olympijských her ve Vancouveru oznámil útočník Jaromír Jágr, že odehrál poslední utkání v dresu české reprezentace. Tým ČR byl po prohře s Finskem 0:2 z turnaje vyřazen. Krátce po utkání prohlásil Jaromír Jágr při odchodu do kabin: "Je to tak. Byl to můj poslední zápas v české reprezentaci.

ZOH 2010 - Vokoun: Když nedáme gól, nemůžeme vyhrát

Ikona

25. února 2010 - VANCOUVER | Český gólman Tomáš Vokoun dlouho držel český tým ve čtvrtfinálovém duelu s Finskem nad vodou, ani jeho skvělé zákroky však bohužel neuchránily národní mužstvo od vyřazení. Třiatřicetiletý hokejový gólman kryl jedenatřicet střel Suomi, v 54. minutě však nestačil na teč Hagmana, která nasměrovala soupeře k postupu.

ZOH 2010 - Čeští hokejisté podlehli Finům a do semifinále se nepodívají

Ikona

25. února 2010 - VANCOUVER | Čeští hokejisté prohráli ve čtvrtečním čtvrtfinálovém utkání olympijského turnaje s Finskem 0:2 a do semifinále se nepodívají. O vítězství Suomi rozhodl v 54. minutě Niklas Hagman, jenž v přesilovce tečoval Niskalovu ránu, pojistku postupu pak přidal do prázdné brány Valtteri Filppula. Kormidelník Vladimír Růžička stáhl v klíčovém čtvrtfinálovém utkání českou sestavu pouze na šest obránců.

ZOH 2010 - Martina Sáblíková: Hrábla jsem si úplně na dno sil, byla to odveta za Turín

Ikona

25. února 2010 - VANCOUVER/WHISTLER | Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková se ve středu před půlnocí stala na XXI. Zimních olympijských hrách v kanadském Vancouveru vítězkou závodu na 5000 metrů a získala už svou třetí medaili na těchto hrách. Po závodě se přiznala, že si hrábla až na dno svých sil, protože nebyla zdravotně v pořádku.

ZOH 2010 - Pilot nizozemského čtyřbobu odstoupil z osobních důvodů z olympiády

Ikona

25. února 2010 - VANCOUVER/WHISTLER | Nizozemský pilot Edwin van Calker odstoupil ze soutěže čtyřbobů, když ztratil důvěru v olympijskou trať, o jejíž bezpečnosti panují pochyby. Zprávu přinesla agentura Reuters. "Je to Edwinovo osobní rozhodnutí," řekl kouč nizozemských bobistů Tom de la Hunty. "Přispělo k tomu několik faktorů, včetně jeho havárie v soutěži dvojbobů, tragické nehody gruzínského sáňkaře a tlaku rodiny.

ZOH 2010 - Rychlobruslařka Martina Sáblíková je olympijskou vítězkou na trati 5000 metrů

Ikona

25. února 2010 - RICHMOND | Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková získala zlatou olympijskou medaili na trati 5000 metrů. Na druhém místě skončila Stephanie Beckertová z Německa, bronz vybojovala Kanaďanka Clara Hughesová. Dvaadvacetiletá česká reprezentantka startovala v poslední osmé dvojici spolu s Němkou Danielou Anschützovou-Thomsovou a měla tak jistou výhodu oproti ostatním soupeřkám.

ZOH 2010 - Patrik Eliáš: Mohla to být tragédie

Ikona

24. února 2010 - VANCOUVER | Patrik Eliáš, kapitán českých hokejistů, kteří v noci na středu na turnaji XXI. Zimních olympijských her v kanadském Vancouveru porazili v hale UBC Thunderbird Lotyšsko 3:2 v prodloužení a postoupili do čtvrtfinále, označil kvalitu hry ze strany týmu ČR za špatnou. "Na utkání je pozitivní jen to, že jsme, byť v prodloužení, postoupili do čtvrtfinále.

ZOH 2010 - Vladimír Růžička: S takovým hokejem nemáme proti Finům šanci, musíme se zlepšit

Ikona

24. února 2010 - VANCOUVER | Trenér českých hokejistů na turnaji XXI. Zimních olympijských hrách v kanadském Vancouveru Vladimír Růžička rozhodně nebyl s výkonem mužstva v osmifinále proti Lotyšsku v noci na středu spokojen, i když postoupilo po výhře 3:2 v prodloužení do čtvrtfinále. "Oba zápasy s Lotyšskem se mi moc nelíbily.

ZOH 2010 - Trápení proti Lotyšsku ukončil vítěznou trefou v prodloužení Krejčí

Ikona

24. února 2010 - VANCOUVER | Čeští hokejisté vyhráli v osmifinále olympijského hokejového turnaje nad Lotyšskem 3:2 po prodloužení. Po dobrém vstupu se čeští reprezentanti k postupu protrápili, rozhodující gól vstřelil v prodloužení David Krejčí a ve čtvrtek se od 4.00 SEČ utká Česko ve čtvrtfinále s Finskem. Trenér Růžička se po zápase s Ruskem vrátil ke starému složení obranných dvojic, naopak v útocích došlo ke změnám.

ZOH 2010 - Bronzová Martina Sáblíková: Překvapila jsem sebe samu, zlatá medaile má bratříčka

Ikona

22. února 2010 - VANCOUVER | Rychlobruslařka Martina Sáblíková má na olympijských hrách v kanadském Vancouveru tak fantastickou formu, že po zlaté medaili na 3000 m získala v noci na pondělí v Richmondu i bronz na trati 1500 m, kterou jela spíše doplňkově. Přiznala se po závodě, že překvapila sebe samotnou. "Tak moje zlatá medaile už tady má bratříčka," jásala po úspěšném závodě v mixzóně pro média Martina Sáblíková.

Strana výpisu

... 217 ...