ZOH 2010 - Vladimír Růžička: S takovým hokejem nemáme proti Finům šanci, musíme se zlepšit - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

ZOH 2010 - Vladimír Růžička: S takovým hokejem nemáme proti Finům šanci, musíme se zlepšit

Ikona

24. února 2010, 10.05 | VANCOUVER | Trenér českých hokejistů na turnaji XXI. Zimních olympijských hrách v kanadském Vancouveru Vladimír Růžička rozhodně nebyl s výkonem mužstva v osmifinále proti Lotyšsku v noci na středu spokojen, i když postoupilo po výhře 3:2 v prodloužení do čtvrtfinále. "Oba zápasy s Lotyšskem se mi moc nelíbily.

 

Jak ve skupině, tak teď v osmifinále, jsme začali dobře, ale pak jsme dovolili soupeři se vrátit do utkání a měli jsme velké starosti. Já se musím ještě jednou na tohle utkání večer podívat na videu. Fakt to musím vidět, protože bylo hrozné, co jsme tam předváděli. S takovým hokejem nemáme ve čtvrtfinále proti Finům šanci. Ty nás rozbruslej, že nebudeme vědět, kde nám hlava stojí," prohlásil po utkání v UBC Thunderbird Areně ve sportovní areálu University of British Columbia Vladimír Růžička.

Na mužstvo se neskrývaně zlobil, ale ovládal se. "Samozřejmě, že se čekal těžký zápas, soupeř neměl co ztratit a hokej hrát umí. Měli jsme hodně šancí, ale dali jsme málo branek. Mít za zápas 50 střel a dát jen dva góly - to je strašně málo. Ve třetí třetině jsme hrál dost pasivně a o to vyrovnání jsme si koledovali, soupeř toho využil a dostal zápas do prodloužení," řekl trenér.

"Udělali jsme hodně chyb a nakonec jsme měli i štěstí. Ve druhé třetině jsme měli hodně vyloučených a vychytal nám to Tomáš Vokoun. Úplně zázračně kryl šanci, když jsme hráli ve třech proti pěti. Pochopitelně se nedá hrát úplně bez chyb, ale my jich udělali opravdu moc. Navíc se nám situace zkomplikovala, když odstoupil Jágr. Musel jsem improvizovat a posledních asi osm minut jsme hráli jen na tři útoky. Musím pochválit Davida Krejčího. Hraje na turnaji výborně, měl asistenci a dal rozhodující branku v prodloužení," dodal Růžička.

Jaromír Jágr odstoupil ve druhé třetině, protože pocitťoval následky faulu Ovečkina ze zápasu s Ruskem. "Věřím, že proti Finsku nastoupi, má ho v péči náš fyzioterapeut Pavel Kolář. Jarda cítil bolesti v zádech v krční páteři, ze hry jsme ho stáhli preventivně," řekl kouč k Jágrově zdravotním stavu.

Ikona

Tématické zařazení:

 » Sport