Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

ZOH 2010 - Sedmnáctiletá rychlobruslařka Erbanová absolvovala olympijskou premiéru

Ikona

17. února 2010 - RICHMOND | Sedmnáctiletá rychlobruslařka Karolína Erbanová absolvovala v noci na středu v závodě na 500 metrů svou premiéru na XXI. Zimních olympijských hrách ve Vancouveru. Zajela své životní časy v této nadmořské výšce a 23. místo je pro ni v této elitní společnosti povzbuzením, nikoliv zklamáním. Erbanová nastoupila do olympijského závodu s nejhorším osobním výkonem ze všech 36 závodnic.

ZOH 2010 - Martina Sáblíková: Jágr mi řekl, že se mnou nepromluví, dokud nebudu mít druhé zlato

Ikona

17. února 2010 - RICHMOND | Pro olympijskou vítězku Martinu Sáblíkovou začalo úterý na ZOH ve Vancouveru příjemně, předáváním dortu hokejistovi Jaromíru Jágrovi ke 38. narozenínám. Potom šla do haly trénovat a podpořit Karolínu Erbanovou v závodě na 500 metrů. Sáblíková, která v noci z neděle na pondělí středoevropského času získala zlatou medaili v rychlobruslení na 3000 metrů, je na oficiality a pozornost fanoušků zvyklá.

ZOH 2010 - Čeští hokejisté vstoupí do olympijského turnaje duelem proti Slovensku

Ikona

16. února 2010 - VANCOUVER | Hokejisté České republiky čeká ve čtvrtečních ranních hodinách úvodní vystoupení na XXI. zimních olympijských hrách ve Vancouveru. Prvním soupeřem národního týmu na turnaji bude reprezentace Slovenska, utkání začne v hale Canada Hockey Place v 6.00 hodin SEČ. Bilance vzájemných zápasů hovoří výrazně pro Růžičkův výběr.

ZOH 2010 - Milan Šperl: Na trati ve Whistleru spíš potkáte medvěda než diváka

Ikona

16. února 2010 - WHISTLER | Atmosféra kolem běžeckých tratí na XXI. Zimních olympijských hrách ve Vancouveru není příliš omračující, diváci se scházejí jen na stadionu ve Whistleru a kolem tratí nejsou prakticky žádní. Přesně tak tomu bylo při pondělních bězích žen na 10 km a mužů na 15 km. "Nesetkali jsme se s tím zdaleka poprvé, například v italském Pragelatu jich bylo ještě méně.

ZOH 2010 - Lukáš Bauer: Na pátém kilometru jsem se s medailí loučil

Ikona

16. února 2010 - WHISTLER | Druhou medaili do české sbírky na XXI. Zimních olympijských hrách ve Vancouveru přidal den po po zlatém triumfu rychlobruslařky Martiny Sáblíkové běžec Lukáš Bauer, který v pondělí získal bronzovou medaili v běhu na 15 kilometrů volnou technikou. Byl to velmi tvrdě vybojovaný úspěch. Zhruba na 12. kilometru se zdál Bauerův medailový úspěch velmi nereálný.

ZOH 2010: Běžec na lyžích Lukáš Bauer získal bronz na trati 15 km volně, vyhrál Cologna

Ikona

16. února 2010 - VANCOUVER/WHISTLER | Běžec na lyžích Lukáš Bauer vybojoval při svém prvním startu na olympijských hrách ve Vancouveru bronzovou medaili na trati 15 kilometrů volnou technikou. Olympijským vítězem se stal Dario Cologna ze Švýcarska, stříbro získal Ital Pietro Piller Cottrer. V průběhu závodu se brzy ukázalo, že vítěz Tour de Ski 2009 Dario Cologna bude těžko k dostižení,

ZOH 2010 - Přijeli hráči z NHL, hry mohou začít naplno

Ikona

15. února 2010 - VANCOUVER | Zahajovací ceremoniál zimní olympiády sice proběhl už v pátek 12. února, pro většinu Kanaďanů však sportovní svátek začne až se startem hokejového turnaje mužů. O atmosféře z olympijského města referuje v pondělí agentura Reuters. V noci na pondělí se v prestižní NHL hrálo ještě šest utkání. Nyní už ale nastala plánovaná přestávka a hráči, nominovaní do národních výběrů, se pomalu zabydlují v olympijské vesnici.

ZOH 2010 - Zlatá Martina Sáblíková: Nejhorší bylo to čekání

Ikona

15. února 2010 - RICHMOND | Rychlobruslařka Martina Sáblíková otevřela v noci na pondělí medailový účet českého týmu na XXI. Zimních olympijských hrách ve Vancouveru a to hned zlatou medailí v závodě na 3000 metrů. Po boji se svěřila, že na závodě bylo nejhorší čekání na konečný výsledek, i když její prvenství bylo nakonec suverénní.

ZOH 2010 - Rychlobruslařka Martina Sáblíková je olympijskou vítězkou na trati 3000 metrů

Ikona

15. února 2010 - RICHMOND | Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková získala zlatou olympijskou medaili na trati 3000 metrů, na druhém místě skončila Němka Stephanie Beckertová, třetí byla Kanaďanka Kristina Grovesová. O úspěchu české rychlobruslařky rozhodlo zejména to, že dokázala udržet tempo i v posledních kolech závodu, zatímco její soupeřky v závěru zpomalovaly.

ZOH 2010 - Nikola Sudová: Věřím, že mě čeká ještě jedna olympiáda, v Soči si to vynahradím

Ikona

14. února 2010 - VANCOUVER/CYPRESS MOUNTAIN | Akrobatická lyžařka Nikola Sudová předvedla v neděli na boulařském svahu v Cypress Mountain, kde se jedou olympijské závody akrobatických lyžařů na XXI. ZOH ve Vancouveru, heroický výkon, přestože skončila až na 16. místě. S těžkým zraněním kolena dala do boje úplně všechno.

ZOH 2010: XXI. Zimní olympijské hry ve Vancouveru byly zahájeny, oheň zapálil i Gretzky

Ikona

13. února 2010 - VANCOUVER | XXI. Zimní olympijské hry v kanadském Vancouveru byly oficiálně zahájeny generální guvernérkou Kanady Michaëlle Jeanovou a prezidentem MOV Jacquesem Roggem. Olympijský oheň na stadionu pak zapálila kanadská čtveřice v čele s hokejistou Waynem Gretzkym, Jaromír Jágr byl vlajkonošem české výpravy.

Strana výpisu

... 220 ...