ZOH 2010 - Patrik Eliáš: Mohla to být tragédie - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

ZOH 2010 - Patrik Eliáš: Mohla to být tragédie

Ikona

24. února 2010, 15.46 | VANCOUVER | Patrik Eliáš, kapitán českých hokejistů, kteří v noci na středu na turnaji XXI. Zimních olympijských her v kanadském Vancouveru porazili v hale UBC Thunderbird Lotyšsko 3:2 v prodloužení a postoupili do čtvrtfinále, označil kvalitu hry ze strany týmu ČR za špatnou. "Na utkání je pozitivní jen to, že jsme, byť v prodloužení, postoupili do čtvrtfinále.

 

Za dvacet minut ho musíme vymazat z hlavy a myslet na Finsko. Jsem rád, že jsme to zvládli, ale za stavu 2:2 jsem měl i na střídačce tep 170. Mohla to být tragédie, byli jsme v pozici náhlé samrti," prohlásil Patrik Eliáš.

Podle jeho slov všichni cítili, že se utkání příliš nevyvedlo. "Když dal David Krejčí postupový gól, tak se všem hrozně ulevilo. A když zápas skončil, tak jsme se ani moc neobjímali a neradovali. Možná nám byla hanba, že jsme Lotyše porazili až v prodlouženi," poznamenala česká hvězda týmu New Jersey Devils, která má ve své sbírce trofejí mimo jiné dva tradiční prsteny pro držitele Stanleyova poháru a také Zlatou hokejku pro nejlepšího českého hokejistu za sezonu 2008/09.

"Odehráli jsme v pohodě první třetinu, ale v té druhé tak trochu selhala disciplína. Někteří hráči nebyli schopni ustát zákroky Lotyšů, opláceli a byli zbytečně vylučovaní. Nějaké to otloukání přece musíme vydržet. Kvůli vyloučením jsme ztratili rytmus a Lotyši nás začali přehrávat. Naštěstí nás hodně podržel Tomáš Vokoun v bráně. A to, jak chytal Masalskis - před ním teda klobouk dolů. Ve třetí třetině jsme přestali bruslit. Proti Finům takhle určitě hrát nemůžeme," kritizoval Patrik Eliáš.

"Proti Finsku musíme hru zjednodušit. Už také kvůli tomu, že v téhle hale je led úplně tragický. Doufám, že bude v pořádku Jarda Jágr. Než odstoupil, tak jsme točili čtyři lajny, potom se improvizovalo, ale aspoň se někteří kluci dostali víc na led. Jeho neúčast prostě byla znát. Na zápas s Lotyšskem raději honem zapomeňme," dodal třiatřicetiletý kapitán české reprezentace.

Tématické zařazení:

 » Sport