Českým fotbalovým Trenérem desetiletí byl vyhlášen Karel Brückner - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Českým fotbalovým Trenérem desetiletí byl vyhlášen Karel Brückner

Ikona

7. září 2010, 10.04 | OLOMOUC | Českým fotbalovým Trenérem desetiletí byl v pondělí večer v Rytířském sále olomoucké radnice vyhlášen Karel Brückner, bývalý kouč české reprezentace i řady klubů. Anketu uspořádala Unie českých fotbalových trenérů, na druhém místě skončil Vítězslav Lavička, třetí byl František Komňacký. V anketě Unie českých fotbalových trenérů (UČFT) hlasovalo celkem 69 koučů, kteří dali hlasy celkem 22 svým kolegům.

 

Prvenství Karla Brücknera, strůjce bronzu s mistrovství Evropy 2004 reprezentačního A mužstva, konstruktéra úspěchů národního celku do 21 let, slavné éry Sigmy Olomouc v 90. letech, bylo zcela jednoznačné. Mezi druhou příčkou současného trenéra FC Sydney Vítězslava Lavičky a třetím místem Františka Komňackého, lodivoda Jablonce, byl rozdíl jediného bodu. Čtvrtý nejvyšší počet hlasů dostal trenér Slavie Karel Jarolím, který předstihl svazového kouče týmů do 18 a 19 let Jaroslava Hřebíka.

Nad ceremoniálem převzal záštitu primátor města Olomouce Martin Novotný, který pro tento večer nabídl historické prostory radnice. Karel Brückner si přišel převzít ocenění z rukou předsedy Českomoravského fotbalového svazu Ivana Haška a prezidenta UČFT Wernera Ličky osobně.

"Aby byl trenér respektovaný, úspěšný, hráči ho poslouchali, potom tvrdě pracovali a dělali na hřišti to, co si představujeme, tak musíte mít nejenom vědomosti, zkušenosti a nápady, ale musíte je zaujmout. Mluvit k nim mluvit s nadhledem a tak, aby na vás koukali s otevřenou pusou. Myslím, že pár českých fotbalových hvězd jsem během své kariéry asi opravdu zaujal," prohlásil Karel Brückner, když přebíral ocenění.

Tématické zařazení:

 » Sport