MS V HOKEJI 2010 - Jágr: Myslím, že nepatříme do nejlepší čtyřky - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

MS V HOKEJI 2010 - Jágr: Myslím, že nepatříme do nejlepší čtyřky

Ikona

24. května 2010, 18.47 | PRAHA | Hokejový útočník Jaromír Jágr získal v neděli s českým týmem titul mistra světa, přesto si nemyslí, že by česká reprezentace patřila mezi nejlepší světovou čtyřku. Uvedl to na pondělní tiskové konferenci na ruzyňském letišti v Praze. Jágr varoval, že přes úspěch, kterého český tým nakonec dosáhl, je třeba přikročit ke změnám v českém hokeji. O nich se hovořilo mimo jiné v době, kdy se týmu na uplynulém šampionátu výsledkově nedařilo proti papírově slabším soupeřům.

 

"Stále nejsem přílišný optimista. Pokud nebudou úspěchy v mládeži, nebudou ani v dospělých," uvedl Jágr, který poukázal také na skutečnost, že k zisku letošního světového titulu potřeboval český tým také pořádnou porci štěstí. "Rozdíl mezi úspěchem a neúspěchem je minimální, to si musíme uvědomit. Myslím si, že nejsme v top čtyřce, i když letos se nám povedlo všechny silné týmy porazit," přiznal hvězdný útočník.

K tomu, aby v České republice bylo možné nastartovat žádoucí změny v práci s mládeží, je podle něj třeba především dostatek finančních prostředků. "Musí být peníze, bez nich se to nedá dělat. Pokud budou, můžeme být mezi nejlepšími třemi do deseti let," věří Jágr.

Jágr rovněž poděkoval fanouškům, kteří český tým povzbuzovali přímo v Německu nebo mu drželi palce doma u televizorů. "Chtěl bych za to poděkovat jménem celého mužstva, hodně nám to pomohlo. A chtěl bych říci lidem, kteří si myslí, že se něco nedá zvládnout, že něco nejde, aby nás brali jako příklad, který ukázal, že všechno jde, když se chce," prohlásil Jágr.

Český veterán nedokázal říci, zda si víc váží letošního titulu, nebo titulu z roku 2005 z Vídně. "Zlato je zlato, tam neni rozdíl. V roce 2005 byli k dispozici nejlepší hráči na světě, byla výluka NHL. Ale letos jsme zase porazili ve finále Rusy, kteří hráli ve fantastické sestavě. Já jsem před utkáním řikal, že Rusy v téhle sestavě můžeš porazit jednou z deseti zápasů, a nám se to povedlo. O to je to vítězství cennější," uzavřel kladenský rodák.

Tématické zařazení:

 » Sport