Bolt už je v Ostravě a spustil čtyřdenní šílenství - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Bolt už je v Ostravě a spustil čtyřdenní šílenství

Ikona

25. května 2010, 00.04 | MOŠNOV | Pět minut před půl jedenáctou večer přistálo na mošnovské letiště Leoše Janáčka letadlo se vzácným nákladem. Do Ostravy dorazil před čtvrtečním atletickým mítinkem Zlatá tretra Ostrava jamajský fenomenální sprinter Usain Bolt. Krátce před příletem speciálu byla nad Ostravou a okolím pořádná bouřka a blesky šlehaly oblohu. Od pondělního večera pak bude čtyři dny v Ostravě zářit „Lightning Bolt“ neboli Bleskový Bolt, jak zní jedna z jeho nejpoužívanějších přezdívek

 

„Lidi, vy nespíte? Co tu děláte,“ žertoval s typicky rozesmátým obličejem, když viděl několik televizních štábů a fotografů na přistávací ploše. Když o hodinu dříve přistával jeho jamajský konkurent a také velká hvězda mítinku Asafa Powell, vítali jej jen organizátoři.

Sotva vešel Usain Bolt do příletového koridoru a začala improvizovaná tisková konference, jeden ze zahraničních turistů nás oslovil s otázkou, zda mluvíme anglicky. Když se mu dostalo souhlasné odpovědi, zeptal se, kdo to je, že je kolem něho takový šrumec. Stačila čtyři písmenka „Bolt!“ a turista nadšeně zvolal: „Ne!“ Ještě několikrát jsem mu opakoval, že je to přímo božský Bolt a anglicky mluvící turista nevěřil svým očím. Rychle se sháněl po foťáku. A takhle to bude v Ostravě vypadat celé následující čtyři dny.

Bolt přiletěl po mítinku Diamantové ligy v Šanghaji v dobré náladě i formě. Zaběhl tam dvoustovku za 19,76. V Ostravě se poprvé v kariéře představí v oficiálním závodě na 300 metrů. „V tréninku jsem už zaběhl čas 31,0, chtěl bych pochopitelně překonat světový rekord,“ potvrdil své plány světový rekordman na 100, 200 a 4x100 metrů. Světový rekord na třístovku je 30,85 a to by určitě mělo být v silách jamajského sprintera. Jeho účast v Ostravě stála pořadatele kolem sedmi milionů Kč a dalších 620 tisíc Kč dostane, pokud světový rekord překoná.

Tématické zařazení:

 » Sport