Trutnovský silák Kratochvíl se stal mistrem Evropy, překonal dva světové rekordy - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Trutnovský silák Kratochvíl se stal mistrem Evropy, překonal dva světové rekordy

Ikona

31. května 2010, 09.23 | TRUTNOV | Jaromír Kratochvíl z trutnovského FM Servis Powerteamu dominoval na víkendových závodech v rakouském Hornu. Stal se mistrem Evropy v silovém trojboji, velký úspěch navíc korunoval dvěma světovými rekordy a jedním národním, řekl v pondělí dopoledne Zbyněk Kačer z agentury Xantipa. Kratochvíl překonal světový rekord v dřepu výkonem 372,5 kilogramu a celkovým součtem třech disciplín 912,5 kilogramu

 

Přísní rozhodčí řadu závodníků diskvalifikovali, takže stříbrný medailista zaostal za výkonem Kratochvíla o 112,5 kilogramu. V dalších disciplínách zvedl vlčický šampion 240 kilogramů v tlaku a 300 kilogramů v pozvedu. Kromě toho překonal i národní rekord v benchpressu výkonem 240 kilogramů.

„Po 18 letech tréninku se mi podařilo překonat i světový rekord. Je za tím hodně tréninků a odříkání a pak samozřejmě i trocha štěstí na místě. Jsem rád, že se to podařilo a zrovna dva světové rekordy jsou v Čechách,“ řekl Kratochvíl.

Radek Šacler závodil v benchpressu v kategorii submaster s váhou nad 140 kilogramů. Dosaženým výkonem 210 kilogramů překonal svůj osobní rekord a obsadil druhé místo. Při stejném dosaženém výkonu zvítězil Ozor János Szabo z Maďarska. V případě shodného výsledku totiž rozhoduje váha závodníka a ta odsunula Šaclera na stříbrnou pozici.

Tématické zařazení:

 » Sport