Řepka se v rozhovoru pro Právo omluvil za plivnutí na soupeře, konec excesů ale neslíbil - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Řepka se v rozhovoru pro Právo omluvil za plivnutí na soupeře, konec excesů ale neslíbil

Ikona

4. srpna 2010, 09.28 | PRAHA | Obránce fotbalistů pražské Sparty Tomáš Řepka se prostřednictvím středečního rozhovoru pro server deník Právo omluvil za plivnutí na soupeře, jehož se dopustil v duelu 2. ligového kola se Slováckem, a prohlásil, že trest od disciplinární komise přijme s pokorou. Kontroverzní stoper plivl v neděli 24. července na záložníka Ladislava Volešáka ze Slovácka, který šlápl Řepkovi zezadu na kotník. Ve čtvrtek proto čeká sparťanského kapitána slyšení před disciplinární komisí.

 

"Bylo to z mojí strany šílené a nesmyslné. Ke mně patří ostrá hra, sem tam nějaká prudší slovní reakce na hřišti. Nálepku drsňáka unesu, ale sprosťáka, který plive... To ne," řekl Řepka v rozhovoru pro deník Právo. "Stydím se za tu reakci. A omlouvám se spoluhráčům, které jsem oslabil, a také fanouškům a všem sparťanům. Fakt mě to mrzí," dodal.

Před disciplinární komisi půjde řízný obránce s nezvyklou pokorou. "Už jsem o nějaký rok starší a vím, co se sluší a patří. Trest přijmu s pokorou, protože jsem udělal velkou chybu a za tu musím zaplatit," uvědomuje si. "Takhle se chovat prostě nemůžu. Ani jako kapitán, ani jako dospělý chlap a už vůbec ne jako fotbalista, který má školu žáčků," ozřejmil.

Řepka přesto nedokázal slíbit, že se podobné excesy z jeho strany nebudou v budoucnu opakovat. "Jsem, jaký jsem, ale něco takového už se stát prostě nesmí," uzavřel.

Tématické zařazení:

 » Sport