Překvapený Gay ukončil Boltovu dvouletou sprinterskou nadvládu - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Překvapený Gay ukončil Boltovu dvouletou sprinterskou nadvládu

Ikona

7. srpna 2010, 09.33 | STOCKHOLM | Američan Tyson Gay, který v pátek při mítinku atletické Diamantové ligy ve Stockholmu připravil světovému rekordmanovi v běhu na 100 metrů Usainu Boltovi první porážku po patnácti závodech, ví, že jeho soupeř nebyl v nejlepší formě, přesto ho vítězství těší. Zprávu přinesla agentura Reuters. "Vím, že Usain není ve své nejlepší formě, ale přesto jsem šťastný, že jsem vyhrál," řekl Gay, který zaběhl čas 9,84 vteřiny. "Tělo mě dnes poslouchalo, byl jsem nažhavený a hodně motivovaný.

 

Start jsem měl dobrý, ale musím přiznat, že jsem byl překvapený, že jsem neviděl Usaina po polovině závodu před sebou," dodal Američan, který od pořadatelů obdržel jednokarátový diamant za překonání rekordu mítinku a plánuje ho věnovat své matce.

Mítink ve Stockholmu byl teprve třetím vzájemným střetnutím Gaye a Bolta na stometrové trati. Jejich dva předchozí souboje skončily vždy světovým rekordem v podání Jamajčana. Třiadvacetiletého Bolta však v úvodu sezony sužovaly problémy s achilovkou, proto zatím neběhá dvě stě metrů z obav z dalšího zranění. "Potřebuji pracovat na síle, ta je teď opravdu špatná," řekl Bolt, který přiznal, že mu nepomohlo, když sprinteři museli dvakrát vstát z bloků, než byl závod odstartován. "Nejrychlejší starty mívám, když je startovní výstřel rychlý. To jsem opravdu připravený běžet," vysvětlil Bolt, který prohrál poprvé po dvou letech, v roce 2008 ho právě na mítinku ve Stockholmu porazil bývalý světový rekordman, jeho krajan Asafa Powell

Bolt, jehož světový rekord má hodnotu 9,58 vteřiny, Gay a Powell, jemuž problémy se zády zabránily ve Stockholmu startovat, by se měli utkat v běhu na 100 metrů 27. srpna při závěrečném podniku Diamantové ligy v Bruselu.

Tématické zařazení:

 » Sport