Možná se budu muset naučit prohrávat, tuší po změně trenéra oštěpařka Špotáková - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Možná se budu muset naučit prohrávat, tuší po změně trenéra oštěpařka Špotáková

Ikona

20. srpna 2010, 17.52 | PRAHA | Světová rekordmanka v hodu oštěpem Barbora Špotáková den po svém vítězství v premiérovém ročníku Diamantové ligy oznámila přechod do tréninkové skupiny trojnásobného olympijského vítěze Jana Železného. O tom, jak se chystá, mluvila na tiskové konferenci v Praze. Špotáková se těší na to, jak se začlení do Železného tréninkové skupiny, v níž jsou i druhý oštěpař letošních světových tabulek Petr Frydrych a šestý Vítězslav Veselý, stejně jako druhá nejlepší česká oštěpařka Jarmila Klimešová.

 

Nezastírá však ani lehké obavy. "Snadné to asi nebude, tohle je jedna z věcí, kterých se trošku obávám. Ale já jsem docela bezkonfliktní člověk, věřím, že se sžijeme a bude mě to bavit. Doufám, že bude velká sranda. Bavili jsme se o tom, ta změna je vítaná z obou stran," řekla Špotáková. "Jediný problém je, že oni dost hrajou hry, nohejbal, volejbal, tenis.... A já už jsem dlouho nehrála, protože neumím prohrávat. Možná se to budu muset naučit," smála se.

Jan Železný vždy sázel na delší soustředění v Jižní Africe, kterou Špotáková právě v oblibě nemá. "No, tady asi přijde ke slovu nějaký kompromis. Ale nebudu atletiku dělat dalších deset let, takže myslím, že bych jí ještě mohla obětovat i nějaké to čtyřtýdenní soustředění v Africe," řekla atletka, která nepředpokládá, že Železného bude muset poslouchat na slovo. "Honza mě bere jako někoho, kdo už trochu ví, co potřebuje. Budeme to hodně konzultovat, bavit se o tom."

Vítězka prvního ročníku Diamantové ligy vidí hlavní změnu ve speciálním tréninku oštěpařské techniky. "Doufám, že se nám podaří získat stroj, co mají v Německu. Je to hodně vymakaná speciální posilovací mašina na techniku oštěpu, ale stojí docela dost peněz, milion dvě stě tisíc. Ale máme tady celkem dost výborných oštěpařů, kteří by ho využili. V Německu mají čtyři, a podívejte se, jak jim ho háže," poukázala.

Špotákové nevadí, že bude trénovat s kolegy, kteří hážou za osmdesát metrů. "Potřebuju skupinu, která táhne. Oni mě zřejmě budou hecovat v těch speciálních trénincích, mají to zmáklé. Já je na oplátku potrápím v tom, že se mnou budou muset klusat víc než jedno kolečko," usmála. se. "Ostatně, já už jsem s jedním klukem, co umí házet za osmdesát, trénovala a zřejmě s ním budu trénovat i dál," naznačila, že k Železnému se chystá přejít i nadějný mladý oštěpař Jakub Vadlech.

Tématické zařazení:

 » Sport