Novým trenérem české hokejové reprezentace bude Alois Hadamczik + profil - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Novým trenérem české hokejové reprezentace bude Alois Hadamczik + profil

Ikona

26. dubna 2010, 17.06 | PRAHA | Hlavním koučem české hokejové reprezentace bude Alois Hadamczik, zkušený odborník převezme funkci po Vladimíru Růžičkovi po světovém šampionátu v Německu. Informaci sdělil v pondělí odpoledne prezident Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) Tomáš Král. Sedmapadesátiletého kouče v pondělí zvolil do funkce výkonný výbor svazu. Hadamczik se tak vrací k národnímu mužstvu po dvou letech.

 

Naposledy vedl českou reprezentaci na světovém šampionátu v Kanadě v roce 2008, po nevydařeném čtvrtfinále proti Švédsku z postu odstoupil.

Alois Hadamczik, vizitka

Alois Hadamczik se narodil 20. června 1952. Během hráčské kariéry působil v Kravařích, Opavě, Novém Jičíně, Kopřivnici a Havířově. Jako trenér vedl hokejisty Třince, Sparty či Vítkovic. K národnímu mužstvu se vrací po dvou letech.

Na lavičku národního A-týmu se poprvé postavil v roce 2005. Po mistrovství světa v Kanadě 2008 odstoupil po nevydařeném čtvrtfinálovém zápase se Švédskem z funkce. Český celek vybojoval pod jeho vedením bronz na Zimních olympijských hrách v Turíně 2006, v témže roce pak získalo Česko také stříbro na světovém šampionátu v Rize.

Hadamczik trénoval rovněž hráče do dvaceti let, v roce 2005 se s nimi těšil z bronzu na MS.

 

Tématické zařazení:

 » Sport