Schumacher tvrdí, že stále může získat titul mistra světa F1 - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Schumacher tvrdí, že stále může získat titul mistra světa F1

Ikona

15. dubna 2010, 10.57 | ŠANGHAJ | Michael Schumacher stále věří, že může bojovat o svůj osmý titul mistra světa F1, přestože jeho stáj Mercedes zatím nedokáže držet krok s nejrychlejšími týmy. Podle zprávy Autosportu to řekl ve čtvrtek na tiskové konferenci v Šanghaji, kde se v neděli koná Velká cena Číny. Na otázku, zda souhlasí s nedávným prohlášením Fernanda Alonsa, že se Schumacherem je třeba nadále počítat jako s kandidátem na titul, odpověděl jedenačtyřicetiletý Němec bez zaváhání. "Samozřejmě, že ano."

 

Mercedes GP má představit značná vylepšení svých vozů už v příštím závodě, Velké ceně Španělska, která začátkem května zahájí evropskou část sezony, a Schumacher věří, že to bude zlepšení tak velké, že ho katapultuje do boje o titul.

"Vezměte si, jaký je bodovací systém, pak tak také fakt, že to, co se stalo Fernandovi, který nedojel v Malajsii, se z nějakého důvodu může kdykoli stát každému z nás," řekl Schumacher. "Dříve nebo později to zasáhne i piloty, kteří teď bojují o titul. Takže kdybychom vyvíjeli auto dost rychle, není důvod, proč bychom nemohli bojovat o titul. Sezona před námi je ještě dlouhá, není důvod si myslet, že je ztracená, ať už pro mě nebo pro Nika," připomněl svého německého stájového kolegu a krajana Nika Rosberga.

Schumacher také tvrdí, že není zklamaný dosavadními výsledky, přestože ví, že zatím nesplnil vysoká očekávání. "Pokud jde o výsledky, nebyly tak dobré, jak někteří čekali. I já sám bych raději dojížděl lépe, ale konkurence je velká a soutěž bude ještě dlouhá. Je přirozené, že média nereagují jen pozitivně, ale já vím, co dělám, a vím, že nemám důvod být zklamaný. Jsem spokojený a šťastný, ať se to někomu líbí, nebo ne," dodal.

V čele mistrovství světa je po třech závodech Felipe Massa na Ferrari s devětatřiceti body, o dva body méně mají druhý v pořadí, jeho stájový kolega Fernando Alonso, i třetí Sebastian Vettel z týmu Red Bull. Michael Schumacher je s devíti body desátý, Nico Rosberg má 35 bodů a zaujímá páté místo.

Tématické zařazení:

 » Sport