Sáblíková si musí počkat. Investora haly nikdo nezná - Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Sáblíková si musí počkat. Investora haly nikdo nezná

Ikona

22. dubna 2010, 10.04 | VELKÝ OSEK | Údajně nabízí 1,5 miliardy korun na stavbu rychlobruslařské haly ve Velkém Oseku na Kolínsku. Jenže má to jednu potíž: Nikdo identitu tajného investora nezná, píší ve čtvrtečním vydání Lidové noviny. Podle původních plánů se měla rychlobruslařka Martina Sáblíková po prvním umělém oválu v Česku prohánět už před dvěma lety, ale teď se zdá, že se na domácím ledě hned tak neprojede.

 

Podle zjištění Lidových novin totiž paradoxně nezná finanční pozadí kontroverzního projektu dokonce ani starosta Velkého Oseku a rychlobruslařský nadšenec Jiří Otta. "Já toho člověka neznám, jednám jen s jeho zástupci. Ale mám v ně plnou důvěru. Koho zastupují, přesně nevím a ani to nechci vědět. Jedná se o velké peníze," řekl Otta.

Když před dvěma měsíci Sáblíková ve Vancouveru slavila zisk tří olympijských medailí, sliboval velkoosecký starosta, že investor vystoupí na veřejnosti v dubnu. Klíčové rozhodnutí se ale znovu odkládá. "Peníze jsou, v tom problém není. Ale musí být jasné, kdo to bude stavět, kdo bude halu provozovat a podobně. To si musí investor ujasnit," citují Lidové noviny Ottu. Ačkoliv nejasnosti kolem financování celého projektu rostou, podle Otty se dál nic nemění na tom, že kontroverzní stavba ve Velkém Oseku vyroste. Pokud by nakonec vybraný investor od projektu couvl, má starosta v záloze připravené další dva zájemce. "Pokud se do konce dubna nic nestane, otevřeme jejich nabídky a pojedeme dál. Příští rok se bude stavět," řekl Otta.

"Pořád tomu věřím, ale je pravda, že jsem si myslel, že to půjde rychleji," připouští i trenér Sáblíkové Petr Novák. Ten podle Lidových novin naznačuje, že pokud se hala nezačne stavět do dvanácti měsíců, mohl by i se svou hvězdou zamířit do zahraničí.

Tématické zařazení:

 » Sport